Cselgáncs

2023.08.06. 13:08

Olimpiai másodikat búcsúztatott Cirjenics Miklós a Mesterek Tornáján, de a bronzérmes kifogott rajta

Egy világbajnokot kiejtett, az olimpiai bronzérmes viszont már nagy falatnak bizonyult Cirjenics Miklós számára, az Atomerőmű SE dzsúdósa így a második fordulóban búcsúzott a budapesti Mesterek Tornájától.

Berg Sándor

Cirjenics Miklós (szemből) régi önmagát idézte, de a pontszerző helyzet ez is kevés volt

Fotó: Dömötör Csaba

Régi önmagát idézte a paksiak kétszeres olimpikonja, Cirjenics Miklós, aki – a még egy súlycsoporttal lejjebb – olimpiai ezüstérmet és világbajnoki címet szerző Asley Gonzalez ellen kezdett a 100 kilósak között a Papp László Sportarénában. A kubaiból néhány éve románná lett riválistól azonban nem ijedt meg az Atomerőmű SE sportolója, aki a rendes játékidő utolsó percében eldobta Gonzalezt és ippongyőzelemmel lépett tovább a nyolcaddöntőbe.

Az olimpiai kvalifikáció szempontjából az év legfontosabb versenyén az ötkarikás és vb-harmadik Peter Palcsik személyében a tizenhat között sem várt könnyű ellenfél a 33 éves paksira. Ennek ellenére a világranglistán 77. magyar a négyperces alapidőben teljesen egyenrangú ellenfele volt a nála hetvenegy hellyel előrébb rangsorolt izraelinek, de az aranypontig tartó csata első percében Palcsik egy csípődobással véget vetett a küzdelemnek.

Cirjenics Miklós búcsújával a paksiak számára befejeződött a Mesterek Tornája. Pénteken az 52 kilósak között Pupp Réka ötödikként végzett, Gercsák Szabina pedig a 70 kilogrammos súlycsoportban szintén a második fordulóban búcsúzott, így helyezetlenül zárt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!