Teol.hu videó

2023.08.20. 10:27

Tizenhárom "erősember" vetélkedett Tamásiban (videó)

Két Tolna vármegyei fiatal, az ozorai Kovács Zsolt és a fürgedi Krifkó Milán is megmérette magát az Erős Emberek Nemzetközi Versenyén a tamási fürdőben, péntek este.

Teol.hu

A versenyen kőgolyóemelés, traktorkerékforgatás, láb közötti súlycipelés, sziklacipelés és kamionhúzás is szerepelt a programban

Fotó: Mártonfai Dénes

Tizenhárom erősember vetélkedett az ifjabb Fekete László által szervezett eseményen, amelyen a magyarok mellett szlovák és szerb „gladiátorok” mérték össze az erejüket.

Ifjabb Fekete László elárulta, hogy édesapjával, valamint két testvérével, Miklóssal és Richárddal összesen 27 világbajnoki címmel büszkélkedhetnek, s hogy az igazi erősemberek hagymán és szalonnán nőnek fel, s még hírből sem ismerik azokat a szereket, amelyeket sokan „igénybe vesznek” a gyors siker reményében.

A többszáz érdeklődő előtt megrendezett versenyen kőgolyóemelés, traktorkerékforgatás, láb közötti súlycipelés, sziklacipelés és kamionhúzás is szerepelt a programban.

A versenyzőknek egy 110 vagy egy 130 kilós golyót kellett egy 1,25 méter magas állványon átgörgetni, egy traktorkereket kellett négyszer átforgatni, egy 150 kilós súlyt láb között kellett húsz méteren át cipelni, majd egy 118 kilogrammot nyomó sziklát (vaskeretbe öntött betonról volt szó) kellett szintén húsz méteren át vinni.

Zárásként a fürdő előtt leparkolt nyolc tonnás kamiont kellett hámba bújtatva elhúzni – némelyikük mosolyogva indult el a monstrummal.

A megmérettetésen videó is készült.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!