Korinthosz ultrafutás

2023.08.04. 11:31

Utoljára vágtak neki a száz mérföldnek a legbevállalósabb futók

Pénteken 11 órakor elrajtolt a szekszárdi Garay térről a Korinthosz ultrafutóverseny leghosszabb, 160 kilométeres mezőnye.

Berg Sándor

Százheten neveztek a Korinthosz 160 kilométeres távjára

Fotó: Makovics Kornél

A meteorológusok erős felhőzetet prognosztizáltak a vármegyeszékhelyre péntek délelőttre, amire az éjszakai szeles, esős időjárás alapján esély is volt. Az égiek azonban másként döntöttek, 11 órakor napsütésben, némi gomolyfelhő alatt vágtak neki a Korinthosz ultrafutóverseny leghosszabb távjának.

A százhét nevezett futó között ott van a címvédő Vajda Zoltán és Maráz Zsuzsanna, a csúcstartó Erős Tibor (2021-ben 13:10:14 óra alatt abszolválta a száz mérföldet), a Paksi FC korábbi pályaedzője, Ferenczi István, de a mind az öt versenyen részt vett francia Gilles Pallaruelo és fia, Angel is.

A Szekszárd–Sióagárd–Bogyiszló–Keselyűs–Szent László híd–Sükösd–Érsekcsanád–Baja–Petőfi sziget–Pandúr sziget–Petőfi sziget–Pandúr sziget–Petőfi sziget–Baja–Érsekcsanád–Sükösd–Szent László híd–Keselyűs–Bogyiszló–Sióagárd–Szekszárd útvonalat 23 órás szintidőn belül kell leküzdeni, a leggyorsabbak várhatóan éjjel kettő óra magasságában futhat be a Garay térre.

Mint arról hírportálunkon már írtunk, anyagi okok miatt idén utoljára rendezik meg a Korinthosz 160 kilométeres versenyét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!