Teol.hu videó

2023.09.25. 20:17

Huszonhárom sportágba kóstolhattak bele az ifjak – képgalériával és videóval!

Minél több gyermekhez eljuttatni a sport pozitív üzenetét. Ez volt a szekszárdi sportcsarnokban hétfőn megtartott városi sportágválasztó legfőbb célja.

Rónai Gábor

Garay Előd és tanítványai is megmutatták magukat a sportágválasztón

Fotó: MAKOVICS KORNEL

Murvai Árpád elégedetten tekinthetett körbe hétfőn délelőtt a szekszárdi városi sportcsarnokban. Az Oktatási, Sport és Ifjúsági Bizottság elnöke azt láthatta, hogy szinte alig lehet mozdulni a sok gyermektől. 

Régóta hagyomány, hogy minden évben megrendezi sportágválasztóját a város, a Szekszárdi Sportközpont Nonprofit Kft. mellett a Szekszárdi Ifjúsági Önkormányzat és a Polip Ifjúsági Egyesület is sokat tett azért, hogy idén is sikeres legyen a program. 

Huszonhárom sportág mutatkozott be az érdeklődők számára, s engedett betekintést a mindennapjaiba. Ki lehetett próbálni több küzdősportot, a bokszot, a thai boxot, a taekwondót vagy az aikidót, a csapatsportok közül a focit, a kosárlabdát, a kézilabdát vagy a jégkorongot, de az egyéni sportok közül az asztaliteniszbe, a vívásba, a dartsba, a teniszbe, a cselgáncsba is bele lehetett kóstolni, s több táncegyesület is eljött.

A gyerekek nagyon élvezték a programot, a vívás például kifejezetten érdekelte őket, de sokan ütötték a kaucsuklabdát a pingpongteremben és a küzdősportok programjain is több tucatnyian voltak.  

Énekes Dalma, a sportközpont munkatársa érdeklődésünkre elmondta, az összes szekszárdi iskolának meghívót küldtek az eseményre, az általános iskolásokat reggelre, a középiskolásokat délelőttre és kora délutánra invitálták a vármegyeszékhely sportcsarnokába.

„A sportágválasztó programmal az a célunk, hogy minél több gyerekhez eljuttassuk a sport pozitív üzeneteit – fogalmazott Énekes Dalma. – Ebben talán az a legjobb, hogy a diákok testközelből láthatják a klubok, egyesületek, szakosztályok munkáját, valamint ki is próbálhatják a sportágakat szakképzett edzők segítségével. Talán a sportágak képviselőinek nevében is mondhatom, hogy itt most nem feltétlenül a tehetségkutatás a cél, ami egyébként mellékesnek sem mondható, hanem inkább az, hogy a gyerekek megszeressék a mozgást, a sportot, és hogy ez természetessé váljon az életükben az egészségmegőrzés érdekében” – mondta.

A szervezők nagyon odafigyeltek az iskolásokra, az érkezőket térképekkel várták, hogy mindenki könnyen megtalálja a kedvére való sportágakat – de azért senki sem ragadt le egynél, a csoportok állomásról állomásra „vándoroltak”, és amibe csak tehették, abba belekóstoltak. 
 






 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!