Szabadidősport

2023.09.11. 18:59

Már csak néhány nap, és jön Paks legnagyobb közösségi rendezvénye, az Atomfutás

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg a hétvégén az Atomfutást, és tizedszer vághatnak neki az indulók a BrutálAtom távjának.

Teol.hu

Tavaly belerondított a programokba az eső, most hétvégére viszont száraz, napos időt ígér a meteorológia

Fotó: Molnár Gyula

A város nevezetes pontjait befutva és a paksi atomerőművet is érintve, igazi különlegesség a futóversenyek sorában az Atomfutás. Színesebbnél-színesebb programokkal készülnek a szervezők, akik a nevezők családtagjait is várják. Lesznek ugrálóvárak, sportjátékok, akadálypálya, gasztroplacc, masszázs és egyéb egészségügyi szolgáltatások. Mindent térítésmentesen lehet kipróbálni! 

Tavaly nem fogadta a kegyeibe az időjárás az indulókat, hiszen egész nap esett, hol csendesebben, hol intenzívebben, de így is több mint ezren rajthoz álltak a különböző távokon. Idén ez a veszély nem áll fenn, bár a hőmérséklet kissé visszaesik, száraz, napos időt jósol a meteorológia. 

„Ismerd meg Paks városát és töltsetek el egy színes napot!” – kampányolnak a hivatalos honlapon. 

Aki nem egy hétköznapi futóversenyen szeretne részt venni, annak kötelező rajthoz állnia a BrutálAtomon. 

„Még csak a versenykiírást tanulmányozod, hogy mi lehet ez az őrület? Gondolatban már elképzelted, hogy megpróbálnád és a részese lennél… Hidd el magadról, meg tudod csinálni! Képes vagy rá! Tudod, hogy milyen brutális érzés lesz, amikor mindened tiszta sár, a mosolyod megcsillan és örökre beleég a versenyzők, nézők emlékezetébe? Vagy amikor több vizet öntesz ki a cipődből, mint amennyi az egész pályán megtalálható volt, vagy négykézláb, ártatlan tekintettel mászol ki a gödörből… Ha eddig a dombfutás a kedvenceid közé tartozott, de most könyörögve lépkedsz fel, hogy ez legyen az utolsó domb és eljön az a pont, amikor átértékeled, hogy mire is vállalkoztál” – írják a szervezők.

Az Atomfutás távjai
3000 méter – rajt 08:30-kor 
2000 méter gyermektáv – rajt 09:05-kor
600 méter gyermektáv – rajt 09:30-kor 
3/4 marAtom 31 km (ATOM100 táv) – rajt 10:00-kor
2-3 fős csapatváltó 31 km – rajt 10:00-kor
buliváltó 31 km (5-10 főig, tetszőleges váltási pontok) – rajt 10:00-kor
1/2 marAtom 21 km (ATOM100 táv) – rajt 10:00-kor
1/3 marAtom 14 km – rajt 10:00-kor 
1/6 marAtom 7 km – rajt 10:15-kor 

A BrutálAtom távjai
BrutálAtom kölyök 2 km – rajt 14:30-kor
BrutálAtom light 4-4,5 km – rajt 15:00-kor
BrutálAtom classic 8-9 km – rajt 16:00-kor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!