Cselgáncs

2023.09.21. 15:31

Pupp Réka jó helyzetből, de nem hátradőlve várhatja a bakui Grand Slamet

Ötödik Grand Slam-tornájára készül Pupp Réka, az Atomerőmű SE dzsúdósa Párizs, Taskent, Antalya és Ulánbátor után Bakuban állhat fel a dobogó valamelyik fokára.

Berg Sándor

Pupp Réka (kékben) másfél hónap versenyez ismét

Fotó: Földi Imre

Utoljára másfél hónappal ezelőtt, a budapesti Mesterek Tornáján lépett tatamira versenykörülmények között Pupp Réka, aki akkor a Papp László Sportarénában az ötödik helyet szerezte meg. A paksiak olimpikonja a verseny után adott interjújában elárulta, miután ezzel az értékes helyezéssel jó a pontszáma van (a „százszázalékos” időszakban ezért az ötödik helyért is több pont járt, mint egy Európa-bajnoki aranyérem után), nyugodt szívvel hagyhatta ki a zágrábi Grand Prix-t.

A fizikálisan és mentálisan is fárasztó időszak kipihenése után (Párizsban ezüst-, Taskentben, Antalyában és Ulánbátorban bronzérmet szerzett) az azeri fővárosban folytatja pontszerző körútját Pupp Réka, aki a csütörtöki sorsolást megelőzően lapunknak lemondta, minden rendben ment a felkészülése és Bakuba való kiutazása során. Hozzátette ugyanakkor, hogy nem ez lesz a főversenye, emiatt a formáját sem erre hegyezték ki edzőjével, a világ- és Európa-bajnok Braun Ákossal.

Lopez Sheriff lehet az első ellenfél
Az 52 kilósak világranglistáján ötödik helyen álló Pupp Réka a koszovói Distria Krasniqi és a brit Chelsie Giles mögött harmadik kiemeltként várhatta a csütörtöki sorsolást, aminek következtében az első fordulóban nem kell majd tatamira lépnie. A nyolcaddöntőben az olasz Kenya Perna vagy a spanyol Estrella Lopez Sheriff vár majd a paksira. A 23 éves taljánnal még nem találkozott korábban Pupp, a hispán riválissal viszont már nyolcszor is, ezek közül hat alkalommal a magyar dzsúdós jött ki győztesen. Idén kétszer mérkőztek meg egymással, az antalyai Grand Slamen a nyolcad-, a budapesti Mesterek Tornáján a negyeddöntőben győzte le Lopez Sheriffet a paksi kiválóság.

A selejtezők magyar idő szerint pénteken 8 órakor kezdődnek, a bronzmérkőzéseket és a döntőket 15 órától rendezik (tv: Sport1).

A magyar keretet Pupp Réka mellett Özbas Szofi (63 kg), Ungvári Attila (81 kg), Tóth Krisztián (90 kg), Gőz Roland (90 kg), Vég Zsombor (100 kg) és Sipőcz Richárd (+100 kg) alkotja még.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!