Kajak-kenu

2023.09.13. 16:45

Szekszárdi és paksi éremhalmozó a poznani Olimpiai Reménységek Versenyén

A szekszárdi Acélos Hanna Glória egy arany- és két ezüstérmet, a paksi Pálfalvi Viktor Gyula pedig három első és egy második helyet szerzett a lengyelországi Poznanban rendezett Olimpiai Reménységek Versenyén (ORV).

Berg Sándor

Acélos Hanna Glória (balról a harmadik) háromszor állhatott fel a dobogóra a poznani ORV-n

Forrás: Kovács Katalin Akadémia

Hatvankilenc utánpótláskorú magyar kajakos és kenus versenyzett a poznani ORV-n, ahol az U15-ös, U16-os és U17-es korosztályok számára rendeztek 200, 500 és 1000 méteres versenyeket egyéni és csapathajókban egyaránt. A magyar csapatban két Tolna vármegyei kapott helyet a szekszárdi Acélos Hanna Glória és a paksi Pálfalvi Viktor Gyula révén.

Acélos Hanna Glória a Szekszárdi Kajak-Kenu SE-ben nevelkedett és ott szép sikereket ért el az elmúlt években, a 15 éves kajakost azonban a tanulmányai Budapestre szólították, így a regattára már a Kovács Katalin Akadémia versenyzőjeként utazott ki. Poznanban az U16-os korosztály 1000 méteres távján nem talált legyőzőre páros társával, míg ötszázon ezüstérmesek lettek, ahogy az U15 500 méterén is másodikként csapott célba a szekszárdi fiatal.

Pálfalvi Viktor Gyula három távon és négy számban állt rajthoz. Az U16-os korcsoportban kenu egyesben 1000 méteren ezüstéremmel nyitott, onnantól kezdve viszont társával, társaival kibérelte a dobogó legfelső fokát. A kettes és négyes tagjaként ötszázon nem talált legyőzőre, ahogy egy korosztállyal feljebb C4 kétszáz méteren is elsőként lökte be a hajót.

A magyar válogatott ötven érmet (22 arany, 18 ezüst, 10 bronz) lapátolt össze az ORV-n, így a legsikeresebb nemzetként zárta az utánpótlásversenyt a házigazda lengyelek (10, 9, 10) és a kanadaiak (9, 6, 3) előtt. A pontversenyben 653 egységgel végeztek az élen a mieink, megelőzve Lengyelországot (378) és Németországot (342).

Pálfalvi Viktor három arany- és egy ezüstérmet lapátolt össze
Forrás: Atomerőmű SE

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!