OTP Bank Liga

2023.09.29. 14:05

Új rekordot állíthat be otthon a mezőkövesdiek ellen a Paks

Olyan tettet hajthat végre szombaton a Paksi FC az OTP Bank Liga 8. fordulójában, amire még Csertői Aurél irányításával volt képes kilenc évvel ezelőtt. Ehhez az kell, hogy kapott gól nélkül győzze le a Mezőkövesd Zsóry FC együttesét hazai pályán.

Berg Sándor

Böde Dániel 451. NB I-es bajnokiján léphet pályára, amivel feljöhet holtversenyben az örökranglista kilencedik helyére

Fotó: Makovics Kornél - archív

Nyolc nap alatt harmadik bajnokiját játssza Bognár György csapata, de ahogy a mondás is tartja, addig kell ütni a vasat, amíg meleg. Így aligha bánják a paksiak, hogy a múlt szombati Puskás Akadémia elleni idegenbeli, majd a szerdán a második fordulóból elhalasztott, most bepótolt Debrecen elleni találkozójuk után szombaton ismét pályára kell lépniük.

Annál is inkább, mert ezt a három mérkőzést egyaránt 2–0-ra nyerte meg, vagyis Szappanos Péter már három és fél félidőn át (a rendes játékidőt figyelembe véve 315 perce) nem kapott gólt. A vezetőedző többször hangoztatta, ebben a jó sorozatukban vitathatatlan érdemei vannak a válogatott hálóőrnek.

Szó mi szó, voltak nagy védései a nyáron a Budapest Honvédtól érkezett 32 éves kapusnak, emellett jól irányítja hátulról a védőket is. Ez pedig a legutóbbi három bajnoki mérkőzésen kilenc pontot jelentett a Paksnak, ilyen győzelmi szériát legutóbb februárban tudott felmutatni a csapat, akkor Bognár György visszatérése után zsinórban hat bajnokit nyert meg.

Olyan szériára viszont jóval messzebbre kell visszamenni az időbe, hogy egymás után három kapott gól nélküli bajnokit nyerjenek meg az atomvárosiak. Erre még Csertői Auréllal a 2014/2015-ös szezonrajton volt példa, ahogy az is a tréner irányítása alatt esett meg a zöld-fehérekkel, hogy sorozatban négy hazai találkozójukat nyerjék meg „lenullázva” ellenfelüket.

Az még 2014 májusa és augusztusa között történt, vagyis kilencéves rekordot állíthatnak be szombaton Könyves Norberték. Bármilyen arányban is, de ha nyer a Paks, azzal a legjobb otthoni szezonrajtot könyvelheti el az NB I-ben, korábban ugyanis nem fordult még elő, hogy az első négy bajnokiját megnyerje a Fehérvári úton a csapat (a 2014/2015-ös idényben az első kilenc találkozón hat győzelmet és három döntetlent könyvelt el a gárda).

Szombaton azt a Mezőkövesdet fogadják a zöld-fehérek, amely az első öt bajnokijából négyet elveszített, a legutóbbi fordulóban viszont Kecskeméten megszerezte első győzelmét (2–0). A matyóföldiek mindkét gólját Sztefan Drazsics szerezte, aki hátán vitte eddig a csapatot, hét találatból hatot ugyanis ő vállalt magára.

A Paksnak van miért visszavágnia, a legutóbbi két bajnokijuk végén a borsodiak ünnepelhettek, a májusi 6–1-es vereség különösen fájhat az atomvárosiaknak.

OTP Bank Liga, 8. forduló
Paksi FC–Mezőkövesd Zsóry FC
Szombat, 14.30 óra. Tv: M4 Sport

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!