Spartathlon

2023.10.01. 19:09

Három vármegyei futó hintett csókot Leonidász király lábára

A négy Tolna vármegyei induló közül hárman teljesítették a szombat reggel rajtoló legendás Spartathlon ultrafutóversenyt a görögországi Athén és Spárta között.

Teol.hu

A paksi Prantner Gábor első Spartathlonján vett részt

Forrás: Spartathlon Magyar Csapat / Facebook

Huszonnégy magyar (közülük egy felvidéki magyarként) indult el szombat reggel Athénból, hogy 36 óra alatt teljesítse a 246 kilométeres távot, és Spártába érve megérinthesse Leonidasz király szobrát. Közülük tizenkilencnek sikerült teljesítenie a versenyt, ami kiváló aránynak számít, számolt be róla a Spartathlon Magyar Csapat Facebook-oldala.

Az indulók között volt négy vármegyei ultrafutó is, közülük a leggyorsabb a szekszárdi Rottler Zoltán volt, aki 30 óra 46 perc alatt ér végig a 246 kilométer hosszú, hegyekkel nehezített távon. A paksi Prantner Gábor 32:50, a szekszárdi Szekeres Tibor 35:19 órás idővel ért oda Leonidász király szobrának talapzatához, a dombóvári Horváth Tamás viszont – négy társával egyetemben – babérkoszorú nélkül tér haza, ő 132 kilométernél volt kénytelen feladnia a versenyt. 

A magyarok közül a leggyorsabb Gáspár Péter lett, aki 23 óra 41 perces idejével összetett ötödikként ért célba, míg a hölgyeknél Zétényi Szvetlana 27:57 órás eredménnyel negyedik lett.

A görög Fotisz Ziszimopulosz 19 óra 55 percre javította Jannisz Kurosz 39 éves csúcsát, míg a nőknél az amerikai Camille Herron 22 óra 35 perccel ért el pályacsúcsot (és ért be abszolút harmadikként).

A szekszárdi Rottler Zoltán a tizedik legjobb magyarként ért célba Spártában
Forrás: Spartathlon Magyar Csapat / Facebook
A szekszárdi Szekeres Tibor is beért Spártába 
Forrás: Spartathlon Magyar Csapat / Facebook

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!