Női futsal

2023.10.19. 08:00

Hat tolna-mözsivel tart felkészülést a magyar válogatott

Péntektől három napon keresztül összetartáson vesz részt Telkiben a magyar válogatott. A tizenhat fős keret nagy része a 2F-Bau Tolna-Mözsből érkezik.

Berg Sándor

Krascsenics Petra is ott lesz a hétvégi edzőtáborban

Fotó: Czinege Melinda

Frank Tamás szövetségi kapitány az élvonalban szereplő 2F-Bau Tolna-Mözsből hat játékost hívott be, közülük Folk Zsuzsanna és Krascsenics Petra már az idei Európa-bajnokságon is tagja volt a nemzeti csapatnak, mellettük Deczki Vanda, Kiss Gréta és Vámosi Georgina visszatér, míg Wiesner Dalma újoncként lesz ott az edzőtáborban. 

A második legtöbb játékost a bajnoki és kupacímvédő DEAC (Gajzágó Flóra, Horváth Viktória, Nagy Anikó, Tóth Nóra) és a TFSE (Hargas Annamária, Balogh Noémi, Kovács Szilvia, Varga Adél) adja négy-négy fővel, a Budaörsből Koch Fruzsina kapott meghívót, a keret az olasz Pistioiában légióskodó Torma Lillával teljes.

Most hétvégén csak edzések szerepelnek a programban, novemberben viszont a hírek szerint kettős mérkőzést játszik válogatottunk Lengyelországgal.

A női futsallal kapcsolatos hír, hogy a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) Tanácsa az októberi ülésén megerősítette, hogy 2025-ben első alkalommal önálló világbajnokságot szervez. A tornát tizenhat csapat részvételével rendezi meg, Európából négy válogatott jut ki. A selejtezősorozatban tehát a legjobb négybe kell kerülnie a magyar válogatottak, de ha a kontinensünkön rendeznék a vb-döntőt, akkor az ötödik is részt vehet a tornán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!