Karate

2023.10.24. 08:17

Itt a nagy siker! Minden klubot maga mögé utasított az ob-n a Bátaszék SE!

A Bátaszék SE lett a Wado stílus magyar bajnokságának legeredményesebb csapata.

Teol.hu

Remek főpróbának bizonyult a bátaszékiek számára a szombaton lebonyolított Wado Magyar Bajnokág, mely mindössze két héttel előzi meg a november elején esedékes Wado-Kai Karate Európa-bajnokságot. A BSE versenyzői lehengerlő versenyzéssel tették egyértelművé mezőnyfölényüket, néhány esetet leszámítva alig akadt olyan kategória, melyben nem a bátaszéki induló nyert. Összesen 16 arannyal, 4 ezüsttel és 9 bronzzal zártak Nagy Ákos tanítványai. 

„Sajnos nem tudtam személyesen jelen lenni a versenyen, de online követtem az eseményeket – értékelt a szakember. – Örömmel nyugtáztam, hogy versenyzőink magabiztosan, sok esetben nagy pontaránnyal nyerik a mérkőzéseiket. Az ilyen versenyek esetében, sokszor felnevezzük a fiatalokat, hogy a saját korcsoportjukon kívül a korosabb, rutinosabb, és fizikailag erősebb ellenfelekkel is mérkőzzenek. Több ízben még ezeket a mérkőzéseket is jól abszolváltuk. Az is látható, hogy több olyan szituáció volt, amikor a papírformát a bátaszékiek egymással vívott meccsei torzították, de őszintén szólva engem ez kismérékben sem zavar. A lényeg, hogy a dobogón a mi versenyzőink álljanak. A Wado Eb előtti Diákolimpia és ez a siker is jól mutatja a BSE helyét országos viszonylatban, de az Eb teljesen más kávéház. Az elkövetkezendő két hét a további finomhangolásról, a szituációk elemzéséről és a versenykondíció megtartásáról fog szólni. De mindemellett fontos továbbra is a reális önértékelés és a lelki egyensúly. Szeretnénk egy magabiztos, céltudatos csapattal kiutazni Belgiumba” – húzta alá Nagy Ákos.

A bátaszékiek eredményei
1. helyezettek: Bóta Bance (kata, kumite) Izsák Fruzsina (ifi és kadet kumite), Kovács Zoltán (kumite) Nagy Gergő (felnőtt kumite), Nagy-Jánosi Bátor (kata), Paksi Péter (kumite), Pesti Ábel (kumite), Péter Anna (kadet kumite), Péter Boglárka (felnőtt kumite), Péter Panna (ifi kumite), Sárközi Mirella (kumite), Takács Dominik (ifi kumite), Varga Máté (ifi kumite), Vörös Botond (kumite).
2. helyezettek: Gál Bence (kumite), Nagy Gergő (junior kumite), Péter Panna (kadet kumite), Tóth Ádám (kumite).
3. helyezettek: dr. Szabó Balázs (kata), Hefner Zsófia (kadet, junior kumite), Nagy-Jánosi Bátor (kumite), Péter Anna (junior kumite), Péter Boglárka (junior kumite), Sárközi Mirella (kata), Szabó Balázs (kata), Varga Máté (kadet kumite).
5. helyezettek: Ambrus Márton (kumite), Szabó Balázs (kumite), Takács Dominik (kadet kumite), Váncsa Zsombor (kata, kumite)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában