Kvalifikációs bajnokság

2023.11.25. 16:15

Az ASE Paks csapata folytatja tavasszal az élvonalban – képgalériával

Az ASE Paks ki-ki mérkőzésen legyőzte otthon a Tolna VFC-t a Tolna Vármegyei I-II. osztályú kvalifikációs bajnokság utolsó fordulójában, ezzel eldőlt, hogy az atomvárosi klub folytathatja tavasszal az élvonalban.

Berg Sándor

Prantner Zoltán lőtte a paksiak második találatát

Fotó: Molnár Gyula

Az összevont bajnokság utolsó fordulója előtt még három kiadó hely volt a felsőházba, erre pályázott többek között az ASE Paks és a Tolna VFC is. A két csapat éppen egymás ellen zárta a kiírást, ami külön pikantériát adott a találkozónak.

A vezetést félóra játék után Tolnai Róbert góljával a paksiak szerezték meg, a szünet után pedig Prantner Zoltán és Laczkó Krisztián is betalált, így a hazaiak biztosan győztek és bebiztosították felsőházi helyüket. Ez azt jelenti, hogy a tavaszi szezonban a vármegyei élvonalban folytatja Szakács Viktor együttese, míg a szezon közben edzőt váltó tolnaiaknak a másodosztályban tavaszodik majd ki.

A Mórágy pont nélkül maradt Őcsényben a bátaszékiek ellen, így felsőházi helyüket még veszélyezteti a Tengelic és a Tevel. A szombati játéknap harmadik mérkőzésén a Bölcske és a Dombóvár megosztozott a pontokon, így előbbi már tizenkét, utóbbi tizenegy mérkőzés óta veretlen.

Tolna Vármegyei I-II. osztály Kvalifikáció, 15. forduló
Bölcskei SE–Dombóvár FC 1–1 (0–0). Solt, v.: Éreth (Czagány, Hauck). Gólszerző: Fenyősi (90+3.), illetve Horváth Á. (82.)
ASE Paks–Tolna VFC 3–0 (1–0). Paks, v.: Szappanyos (Kapéter J., Prantner M.). Gólszerző: Tolnai R. (32.), Prantner Z. (56.), Laczkó K. (75.)
Bátaszék SE–Mórágyi SE 4–2 (2–2). Őcsény, v.: Lengyel S. (Kovács L., Maczik). Gólszerző: Héhn F. (53., 57.), Csipak (10.), ifj. Buzás A. (31.), illetve Acsádi D. (36.), Pozsár (42.). Kiállítva: Borsi D. (72., Bátaszék)

A Kakasd SE–Tengelici SE, a Bonyhád VLC–Nagymányoki SE, a Kisdorogi FC–Bonyhád-Börzsöny SE és a Teveli Medosz SE–Faddi SE mérkőzést vasárnap egységesen 13 órától játsszák.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!