Atlétika

2023.11.20. 12:30

Idei legjobb idejével nyerte a podgoricai félmaratont Szemerei Levente

A Szekszárdi Sportközpont hosszútávfutója nyerte a vasárnapi félmaratont a montenegrói fővárosban. Szemerei Levente a podgoricai 1:04:46 órás idejénél idén nem futott gyorsabban.

Berg Sándor

Szemerei Levente (középen) nem talált legyőzőre Podgoricában

Forrás: Beküldött fotó

Közel háromszáz fős férfi mezőnyben nem volt gyorsabb futó Szemerei Leventénél a podgoricai félmaratonon. A 23 éves szedresi futó a táv közel felét, 13 kilométert 39 perc 38 másodperc alatt teljesítette, a befutónál pedig 1:04:46-ot mutatott az eredményjelző. Ez az idő jobb, mint amit idén áprilisban Prágában (1:05:09) és októberben Szófiában futott (1:07:32), de nem sokkal marad el egyéni legjobbjától, a 1:04:08 órától, amit tavaly Ljubljanában ért el.

A Szekszárdi Sportközpont hosszútávfutója idén magyar bajnoki bronzérmes lett tízezer méteren, a bécsi maratonon a legjobb magyarként kijutott a budapesti világbajnokságra, ahol 40. helyen ért célba, szeptemberben pedig megnyerte a varsói maratont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!