Kosárlabda

2023.11.28. 19:08

Nagy dobás kell a rájátszásba jutáshoz a Szekszárdtól

Az Európa Kupa csoportkörének utolsó fordulóját rendezik a héten, a Tarr KSC Szekszárd szerdán 18 órakor az olasz BDS Dinamo Sassari együttesét fogadja a városi sportcsarnokban.

Berg Sándor

Horváth Bernadettéknek nagy hátrányt kell ledolgozniuk a csoport második helyéért

Forrás: FIBA

Zárul a második számú európai kupasorozat csoportköre, és ahhoz, hogy ez egyben ne a KSC utolsó nemzetközi mérkőzést jelentse a szezonban, nagyot kell alkotniuk a szekszárdiaknak.

Azzal ugyanis, hogy Djokics Zseljko együttese egy hete fájó vereséget szenvedett a spanyol Estudiantestől hazai pályán (54–56), minimálisra csökkent az esélye a csoportból való továbbjutásra. Az izraeli csapatok visszalépésével ugyanis az utolsó helyezettek – jelen esetünkben a cseh Levhartice Chomutov – elleni eredmények törlődnek, vagyis a legjobb nyolc csoportharmadik valamelyik helyére minden bizonnyal szükség lesz a győzelemre.

A csoport második helyéhez viszont legalább tizenhét ponttal kell nyernie a Tarr KSC-nek, miután idegenben 85–69-re kikapott a Sassaritól. Nem lehetetlen feladat ez a szekszárdiaktól, akik nem egyszer hajtottak végre hasonló bravúrt az Európa Kupában (bővebben keretes írásunkban), igaz, akkor jobb lelki állapotban volt a csapat.

A rájátszásban háromból kétszer már sikerült a bravúr
Nem a szerdai lenne az első eset a klub történetében, hogy nagy hátrányt ledolgozva jutna tovább a KSC Szekszárd. A 2017/2018-as Európa Kupa-szezon nyolcaddöntőjének „odavágóján” öt ponttal kaptak ki Theodoreán Alexandráék a lengyel Sleza Wroclawtól, a kinti mérkőzésen viszont 84–74-re nyertek és került a legjobb nyolcba.
Egy évvel később szintén Lengyelországban volt jelenésük a szekszárdiaknak, akkor az Artego Bydgoszcz vendégeként szaladtak bele egy 77–60-as vereségbe, hogy azt a hátrányt is ledolgozva (86–60) negyeddöntőbe jussanak.
Legutóbb 2020 januárjában csak volt közel a bravúrhoz Djokics Zseljko együttese, amikor a 91–73-as spanyolországi vereséggel hozott tizennyolc pontos hátrányát negyedóra alatt ledolgozta a Gernikával szemben, de végül a  79–75-ös siker búcsút jelentett az Európa Kupától.

Az olaszországi mérkőzésen Debora Carangelo és Mya Hollingshed volt a vendéglátó két nyerőembere, a hátvéd 23 ponttal és 6 assziszttal zárta a mérkőzést, míg az amerikai erőcsatár dupla-duplát ért el (15 pont, 11 lepattanó). Antonello Restivo csapata a legutóbbi három tétmérkőzését megnyerte, a bajnokságban két szoros meccset vívott alsóházi csapat ellen, az EK-ban pedig 88–65-re verte a Chomutovot.

A KSC ezzel szemben két fájó vereségbe szaladt bele múlt héten, a madridiak ellen úgy kapott ki, hogy három perccel a vége előtt még tíz ponttal vezetett (ez volt egyébként az első veresége hazai pályán ebben a szezonban), s hétvégén a BEAC otthonában is a hajrában maradt alul a kék-fehér alakulat.

Egy fölényes, legalább tizenhét pontos győzelem nemcsak továbbjutást érhet a csoportból (más kérdés, hogy a rájátszásban a versenykiírás szerint az egyik legjobb, akár Euroliga-szintű csapatot kapna a KSC...), de a játékosok önbizalmának is jót tenne, amit igencsak megtépázott az elmúlt napok sikertelensége.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!