Mérkőzés után

2023.11.03. 09:30

Százhúsz perc válogatott szidalmat kapott a Kispestre visszatérő Szappanos Péter

A csapat erejét tükrözi a Budapest Honvéd elleni kupasiker Szappanos Péter szerint, aki először lépett pályára volt csapata ellen azután, hogy nyáron Paksra igazolt.

Teol.hu

Fotó: Árvai Károly

Szappanos Péter lett a Budapest Honvéd–Paksi FC kupamérkőzés hőse, akinek neve mellé a jegyzőkönyvbe ugyan egy öngól került, de a büntetőpárbajban kivédett egy tizenegyeset, amivel csapata jutott a legjobb tizenhat közé. A válogatott kapusa szerint egy kupameccsen nem lehet biztosra menni senki ellen, hiába az osztálykülönbség. 

„A szokásosnál kicsit tompább volt a játékunk. A kilencvenötödik percben szerzett egalizálással a Honvédnál volt a lélektani előny, de ezt a magunk oldalára tudtuk fordítani, ráadásul úgy, hogy Dani (Böde Dániel – A szerk.) gyakorlatilag az egész hosszabbítást sérülten játszotta végig, le a kalappal előtte. Csapatunk erejét tükrözi ez a siker is, de nincs hurrá hangulat, készülünk a hétvégi, MTK elleni összecsapásunkra” – nyilatkozta Szappanos Péter.

A kapus kitért különleges helyzetére is, hiszen az előző idény végén az élvonaltól búcsúzú Budapest Honvédtól éppen Paksra igazolt.

„Nem gondolom, hogy előnyöm lett volna a tizenegyeseknél azért, mert ismerem a Honvédot, ilyenkor minden máshogy történik, mint az edzéseken. Örülök, hogy sikerült megfognom az utolsót, de nem én döntöttem el a találkozót, csapatmunka volt. Vegyes érzelmekkel érkeztem, aztán ezek letisztázódtak, ugyanis nem kaptam baráti fogadtatást. Százhúsz perc válogatott szidalmat kaptunk, a végén ez szabadult fel bennem” – tette hozzá.

Bognár György szinte egy teljesen új csapatot küldött pályára a találkozó elején, mint amivel a bajnokságban „dolgozik”, és elismerte, ez valóban hátulütője a dolognak, mert nem lett olyan folyamatos a játék.

„Nem is tudtunk olyan ritmust diktálni, amilyet igazán szerettünk volna. Ellenfelünk motivált volt, valamint a kontrái is veszélyesek voltak. Sok ügyes játékosa van a Honvédnak, meg kellet küzdenünk, hogy eljussunk a tizenegyesekig – fogalmazott a vezetőedző, aki kitért a megsérült Böde Dánielre is. – A hosszabbítást gyakorlatilag tízen játszottuk végig, mivel Dani megszakadt, és már nem volt cserénk. Végig vállalta a játékot, jelenlétével dolgozott, nem számoltunk vele, hogy labdába ér, mivel nem tudott lépni. Így is ki kell hagynia két-három hetet, ha rögtön lejött volna, úgy is” – magyarázta a klubikon pályán tartását.

A paksiak a nyolcaddöntőben az Újpest vendégei lesznek.

Mol Magyar Kupa, főtábla, 4. forduló
Budapest Honvéd–Paksi FC 2–3 (1–1, 2–2, 2–2) – büntetőkkel: 4–5
Bozsik Aréna, 2200 néző. V.: Pillók (Buzás B., Belicza)
Gólszerző: Szappanos (22., öngól), Bobál G. (90+5.), illetve Könyves (19.), Hahn (88.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!