Kajak-kenu

2023.12.19. 11:06

Aranylapát-díjat vehetett át Tolnán a Barina házaspár

Aranylapát-díjjal ismerte el a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) a Tolnán élő Barina házaspár munkáját.

Teol.hu

Barináné Ritt Gabriella és Barina József az elismeréssel

Fotó: MKKSZ

Ha tolnai kajak-kenuzás, akkor Barina József. A mesteredző és felesége, Ritt Gabriella indította el a sikerek útján a szakosztályt, amely megannyi világbajnokot adott a sportágnak. A házaspár munkáját most az utánpótlásban végzett több évtizedes kiemelkedő munkájáért jutalmazta Aranylapát-díjjal a szövetség. A kitüntetettek nevét a Regionális Akadémiák Országos Konferenciáján hirdették ki, mivel azonban a tolnai edzőpáros ezen nem tudott részt venni, így Kubina Ádám főtitkár és Boros Gergely szakmai igazgató a klub évadzáróján személyesen adták át az elismeréseket! 

A Barina házaspár legsikeresebb versenyzője Jámbor Attila és Szakály Viktor, akik maratoni kajakozásban 1999-ben Dél-Afrikában, majd pedig 2000-ben Győrben is világbajnoki címet szereztek. Jámbor később, 2023-ban a győri Salga István oldalán szintén világbajnok lett a spanyolországi vb-n. Az egyesületben ma is nagyon sok tehetség sportol, akikről a következő években még biztosan hallani fogunk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!