Labdarúgás

2023.12.02. 19:53

Fiola Attilának nincsenek jó emlékei a skótokról és a svájciakról

Nem túl boldog Fiola Attila az Európa-bajnokság csoportjainak kisorsolása miatt.

Teol.hu

Fiola Attila (középen) Varga Barnabással és Loic Negóval ünnepli a szerbek elleni győzelmet a Groupama Arénában

Fotó: Török Attila

A magyar futballválogatott a házigazda németekkel, a skótokkal és a svájciakkal játszik az A-csoportban a jövő nyári Európa-bajnokságon. A Paksi FC-ben nevelkedett Fiola Attila nem túl boldog a sorsolás miatt. 

„A házigazda németek élvezhetik a hazai pálya előnyét, s otthon biztosan jól fognak teljesíteni. A skótokról és a svájciakról pedig nincsenek jó emlékeim – mondta a Fehérvár FC-ben futballozó Fiola Attila. A 33 éves védő 2016 október 7-én kezdőként végigjátszotta a svájciakkal szemben 3–2-re elveszített budapesti vb-selejtezőt, ahogy 2018 március 27-én szintén kezdett és kilencven percig ott volt a pályán a skótokkal szemben 1–0-ra elbukott, szintén budapesti barátságos meccsen is. 

Hozzátette: „a skótok fizikálisan nagyon rendben vannak, a selejtezőben láttam pár meccsüket. A svájciakat pedig nem kell bemutatni senkinek.”

Fiola Attila a mostani selejtezősorozatban sérülés miatt csak három találkozón tudott pályára lépni. Ott volt a szerbek elleni, idegenben és idehaza egyaránt 2–1-re megnyert összecsapáson és a litvánok elleni, idegenbeli 2–2-es meccsen is. 

A legutóbbi, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon a portugálokkal szemben 3–0-ra elveszített és a franciák ellen 1–1-re végződött budapesti mérkőzésen, valamint a németek elleni, müncheni 2–2-vel záruló találkozón is lehetőséget kapott Marco Rossi szövetségi kapitánytól. A franciák ellen az ő góljával szerzett vezetést a válogatott...

„Óriási élmény volt a hazai Eb, és óriási élmény volt a franciáknak lőtt gólom. Akkor sokszor eszembe jutott, ma már viszont ritkábban gondolok rá, de mindig akadnak olyanok, akik egy-egy beszélgetés során felhozzák ezt a találatot, ami jó érzéssel tölt el” – fogalmazott. 

A magyar válogatott június 15-én Kölnben a svájciak ellen kezd, majd június 19-én Stuttgartban a németekkel játszik, június 23-án pedig ugyanitt a skótokkal találkozik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!