Kosárlabda

2023.12.06. 16:00

Kathryn Westbeld szerint a magyar fizikálisabb bajnokság, mint az olasz vagy a spanyol

A Tarr KSC Szekszárdhoz három hete érkezett Kathryn Westbeld szerint bárki ellen van esélyük nyerni, a magyar bajnokságot pedig erősebbnek gondolja, mint az olaszt vagy a spanyolt.

Teol.hu

Westbeld az olasznál is erősebb bajnokságnak tartja a magyart

Forrás: FIBA

November közepén a sérült Ana Vojtulek helyére érkezett a szekszárdiakhoz Kathryn Westbeld, a kényszerű csere azonban egyelőre úgy tűnik, bevált a Tarr KSC-nél. Az amerikai középjátékos az olasz Sassari (83–72) és a Sopron (86–71) ellen is húzóembere volt új csapatában.

„Tizenhét napja vagyok itt, és eddig minden napot élveztem. A csapattársak rendkívül segítőkészek, nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy mielőbb beilleszkedjek. Különösen tetszik, hogy a város mennyire a klub mögött áll, mennyire támogat minket. A szurkolóktól pedig rendkívül sok energiát kaptunk – fogalmazott klubja honlapján a 27 éves erőcsatár, akinek (játék)intelligenciájáról többször is szót ejtett vezetőedzője. – Az együtt eltöltött idő és edzések sokat segítenek abban, hogy megtudjam, mit várnak el tőlem. Minden nap egy tanulási folyamat része, a közös munka segít tisztázni a feladatkörömet, s egyre jobban megismerem az itt dolgozókat. Ez nagyban javítja azt, hogy a csapatkémia részese legyek.”

Westbeld, aki eredetileg a Maccabi Haifát erősítette volna a szezonban, de a palesztin-izraeli konfliktus miatt a bajnokság nem indult el, eddig négy mérkőzésen lépett pályára szekszárdi színekben. A bajnokságban és az Európa Kupában is két-két találkozón 13,5 pontot átlagolt 5, illetve 6,5  lepattanó társaságában.

A magyar bajnokság erősebb, mint az olasz és a spanyol

A pályafutása során ausztrál, Puerto Rico-i, spanyol és legutóbb olasz csapatnál is megfordult Westbeld, így van viszonyítási alapja. Szerinte a magyar bajnokság fizikálisabb, mint az olasz vagy a spanyol. A Sopron elleni rangadót 23-as VAL-értékkel (16/6 pont, 5 lepattanó) záró légiós a találkozóról elmondta, számára ugyanolyan mérkőzés volt, mint a többi.

„Tudtam persze, hogy a Sopron a bajnok és, hogy remek együttes, de ezen a meccsen nem volt semmi veszítenivalónk. Ugyanúgy készültünk, edzettünk előtte, mint a többi összecsapást megelőzően. Semmi okunk nem volt arra, hogy megszeppenten vagy megilletődötten játsszunk. Jó csapatunk van, így ha elhisszük, hogy nyerhetünk, akkor nyerünk is” – nyilatkozta a tengerentúli játékos.

A címvédő elleni mérkőzéssel ráfordult a rangadók időszakára a Szekszárd, hiszen szombaton Győrbe utazik a csapat, majd jön a Girona elleni Európa Kupa-párharc. A két találkozó között pedig jövő héten Miskolcra utaznak a kék-fehérek.

„Ha továbbra is ilyen mennyiségű munkát végzünk el, alaposan felkészülünk, koncentráltan kosárlabdázunk, akkor bármelyik nap a miénk lehet!” – bizakodott a derbiket illetően Westbeld.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!