Kosárlabda

2023.12.23. 13:15

Őszintén vallott a Mersintől való távozásáról Studer Ágnes

Ragaszkodtak hozzá, de miután az edzéseken sem érezte úgy, hogy bíznának benne, Studer Ágnes kérvényezte szerződése felbontását a török Mersinnél. A felsőnánai irányító reméli, Franciaországban újra fel tudja magát építeni.

Teol.hu

Studer Ágnes a több játéklehetőség miatt távozott Mersinből

Ha Roberto Iniguez marad, talán máshogy alakul légiós pályafutása Studer Ágnesnek, a spanyol tréner azonban szeptemberben magánjellegű okra hivatkozva távozott a Mersintől, a helyére érkező vezetőedző pedig nem számolt vele.

A Nemzeti Sportnak adott interjújában Studer Ágnes elmondta, Olcay Oraknál is odatette magát az edzéseken, azt csinálta, amit kért tőle, mégis alig kapott tőle lehetőséget a mérkőzéseken. A magyar válogatott februári olimpiai selejtezője miatt azonban nem várhatott, formába akar addigra lendülni, ehhez viszont játékpercekre van szüksége.

„Edzésen sem éreztem, hogy bíznának bennem, s azt sem, mit is akar az edzőm – fogalmazott Studer Ágnes. – Az Euroligában jutott néhány perc és kész, de ennyi idő alatt nem tudom felvenni a ritmust. Megbeszéltük, megígérték, hogy több lehetőséget kapok, de nem úgy lett. Ezután jeleztem, hogy akkor inkább máshol folytatnám, mert játszani szeretnék. Érdekes, hogy az utolsó pillanatig küzdöttek értem, ezzel megnehezítették az eljövetelt, s közben néhányan a csapatból kiálltak mellettem, ami jólesett.”

Mint fogalmazott, magyar és külföldi ajánlatai is voltak, nemcsak a végül befutó Carolo, hanem több európai klub is felfigyelt arra, hogy kevesebbet játszik a török csapatban. Az egyszeres francia bajnok európai karmester szeretett volna, így esett a választása a szekszárdi nevelésű irányítóra.

Studer Ágnes, akivel novemberben készítettünk interjút, karácsony után utazik ki a belga határ közeli Charleville-Méziéresbe, addig a zombai általános iskolában tartja formában magát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!