Labdarúgás

2023.12.05. 19:14

Rekordot jelentő ponttal tört a csúcsra idén a Paksi FC!

Tizenöt forduló alatt harmincegy pontot szerzett az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Paksi FC. Ennél szorgalmasabban még nem gyűjtötték az egységeket az atomvárosiak az NB I-ben.

Teol.hu

Papp Kristóf (zöldben) a szezon előtt aláírta volna a mostani pontmennyiséget

Fotó: Molnár Gyula

A 2015/2016-os szezontól alkotja tizenkét csapat a magyar élvonalbeli bajnokságot. A Paksi FC kilenc évad során még sohasem szerzett tizenöt forduló alatt annyi pontot, szám szerint harmincegyet, mint – a hétvégi újpesti sikerével – a most futó évadban, hívja fel a figyelmet rá a Nemzeti Sport.

Az eddigi legjobb szereplés éppen az első idényhez köthető: akkor 28 pontja volt a Csertői Aurél irányította csapatnak, ami a Ferencváros mögött a második helyre volt elegendő, ám a jó indulást nem követte hasonló folytatás, 43 ponttal csak hetedik lett a Paks. Ami a legvisszafogottabb kezdést illeti, a 2019/2020-as idényben tizenöt bajnoki után csak tizennégy egysége volt a tizedik helyen álló, az idényt Tomiszlav Szivics irányításával kezdő, Osztermájer Gáborral befejező együttesnek. Akkor a bennmaradást csak az utolsó fordulóban sikerült kiharcolni – a csapat éppen a vonal felett zárt, emlékezett vissza a sportlap.

„Nem tagadom, ha a bajnokság kezdete előtt valaki azzal jön, tizenöt fordulót követően ennyi pontunk lesz, és vezetjük a tabellát, alighanem nagyot nézek, de a Kecskemét tavalyi példája is mutatja, ilyen előfordulhat – fogalmazott a portálnak Papp Kristóf. – Korábban többször megtörtént, hogy jó sorozatot építettünk, aztán jött a hullámvölgy, és elmaradt az igazán kiugró szereplés. Az önbizalmunknak nyilván jót tesz, hogy jönnek az eredmények, de nem akarunk túlzottan előre tekinteni.”

Az őszi szezonból még két forduló van hátra, vasárnap a Ferencváros érkezik a Fehérvári útra, jövő héten pedig a remek formába lendült Fehérvárnál zárják az évet atomvárosiak. A középpályás elmondta, tudják, hogy mi a realitás, tisztában vannak vele, hogy bár az első helyről várják a hétvégi fordulót, továbbra is a Ferencváros a bajnoki cím legnagyobb esélyese.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!