Labdarúgás

2023.12.14. 16:08

Szabó Bálint: „az eddig megszerzett harmincnégy pontunk egészen kiváló”

Szabó Bálint, a Paksi FC középpályása klubja internetes oldalán azt mondta, tudják, hogy helyén kell kezelniük a helyzetüket, de büszke rá, hogy harmincnégy pontjuk van.

Teol.hu

Szabó Bálintot még szabálytalanul sem lehetett elnyomni

Fotó: Vasvári Tamás

„Nagy és szép győzelem volt a vasárnapi, de továbbra is a helyén kell kezelnünk a helyzetünket. Persze boldogok vagyunk, az eddig megszerzett harmincnégy pontunk egészen kiváló. Nagyon egyben van a csapat, amit próbálunk a legtovább kitolni”.

Ezt mondta klubja internetes oldalának Szabó Bálint, aki a mindent eldöntő tizenegyest váltotta gólra a Ferencváros ellen 3–2-re megnyert vasárnapi bajnoki mérkőzésen. A középpályás hozzátette, nagyon jól jött számukra a két gyors gól, sőt a harmadik is – minden klappolt, ahogy fogalmazott. 

Amikor a PFC megkapta a tizenegyest, már ott volt a pályán Böde Dániel, de a paksi ikon átengedte a fiatalnak a lehetőséget. 

„Először gondolkoztam rajta, melyik irányt válasszam, viszont, mire letettem a labdát, már eldöntöttem, onnantól nem variáltam, változtattam” – mesélt a büntetőről a 22 éves, Törökországot is megjárt futballista. 

Bejött, mert a válogatott elsőszámú kapusává avanzsált Dibusz Dénes nem tudott hárítani, s mivel nem sokkal később Lisztes Krisztián betalált, mondhatjuk, hogy sorsdöntő lett ez a tizenegyes. 

„Úgy gondolom, teljesen megérdemelt győzelmet arattunk a mérkőzés képe alapján” – fűzte hozzá.

A győzelmükkel a paksiak bebiztosították őszi elsőségüket, ám egy meccs még vár rájuk, mégpedig a jelenlegi legjobb formában lévő magyar csapat, a Fehérvár FC otthonában. 

„Szeretnénk nyerni, és szépen befejezni az őszi idényt. Mindenképpen három pontot gyűjtenénk, ehhez ugyanúgy egymásért kell majd küzdenünk Székesfehérváron is. Jó formában várnak ránk, így nekünk mindenképpen a szokott hozzáállásunkat kell vinnünk, és persze százszázalékos koncentráció kell” – adta meg a győzelem receptjét Szabó Bálint.

Az OTP Bank Liga 17. fordulójának rangadója, a Fehérvár FC–Paksi FC találkozó szombaton 12.30 órakor kezdődik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!