Labdarúgás

2024.01.17. 19:15

Az új gólkirálynak érkezett, de fél év után távozott a csatár Paksi FC-től

A Nyíregyháza Spartacushoz szerződött Beke Péter, akit nyáron nagy reményekkel igazolt le a Paksi FC. Földi Dominik kölcsönbe került Szegedre.

Teol.hu

Beke Péter fél év után távozott a Paksi FC-től

Fotó: Árvai Károly

Kedden indultak útnak Belekbe a paksiak, ám többek között Beke Péter sem tartott az NB I-es csapattal Törökországba. Több pletyka is szárnyra kapott, miszerint a nyáron az NB II-es Budafoktól igazolt csatár tavasszal már máshol folytatja. Így is történt, a 22 éves támadó a Merkantil Bank Liga élén álló Nyíregyházához szerződött, írja a paksifc.hu.

20230708_1011_KAR
Beke Péter csupán négy NB I-es mérkőzésen kapott lehetőséget
Fotó: Árvai Károly

Az akár a következő gólkirálynak is kikiáltott Beke Péter az őszi idényben négy NB I-es mérkőzésen 158 percet töltött a pályán, gólt nem szerzett. További két kupatalálkozón játszhatott még zöld-fehérben, a sorozat első körében háromszor talált a BKV Előre kapujába. A támadó „teljes értékű átigazolással” szerződött át új csapatához.

Beke Péterrel készített korábbi interjúnkat itt olvashatja!

Földi Dominik az NB III-as paksi csapatban húzóember volt
Fotó: Molnár Gyula

Földi Dominik sem Pakson kezdi meg a tavaszi szezont, a tizenkilenc éves kreatív középpályás az NB II-es Szeged-Csanád Grosics Akadémiánál folytatja kölcsönben. A nyáron a spanyol UD La Cruz U19-es csapatától hazaigazolt fiatal a szezon első felében két NBI-es mérkőzésen és egy kupatalálkozón lépett pályára, utóbbin gólt is szerzett, míg az NB III-as bajnokságban tizenhárom találkozón hét gólt jegyzett.

Az élvonalbeli debütálása után készített interjúnkat ide kattintva olvashatja el!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!