Dokumentumfilm

2024.01.31. 13:45

Harsányi Mária pályafutását viszi vászonra Kindl Gábor

Egész estés dokumentumfilmben mutatja be Harsányi Mária pályafutását Kindl Gábor új projektje, aminek bemutatóját február 16-án tartják Szekszárdon.

Teol.hu

Harsányi Máriáról egész estés dokumentumfilm készül

Fotó: Makovics Kornél

Öt évvel az – akkor még – Atomerőmű KSC Szekszárd sikereiről szóló Kék szív című film bemutatóját követően a vármegyeszékhely kosárlabdacsapatának meghatározó alakjáról, Harsányi Máriáról készít(ett) dokumentumfilmet Kindl Gábor.

A nemes egyszerűséggel „Harsi” nevet viselő egész estés film nyilvános bemutatóját február 16-án (péntek) 17 órakor tartják a PTE-KPVK nagy előadójában. A részvétel ingyenes, ugyanakkor a jegyek korlátozott mennyiségben elérhetőek, ezért a belépés regisztrációhoz kötött. Ezt a Tarr KSC Szekszárd sportcsarnoki irodájában lehet személyesen megtenni február 12-én 12 óráig.

Harsányi Máriát talán senkinek sem kell bemutatni, a legendás BSE csapatával ötven éve nyert bajnoki címet úgy, hogy a szezon során mindössze egyetlen vereséget szenvedtek el. Utánpótlásedzőként olyan játékosok kerültek ki a kezei közül, mint Bálint Réka, Studer Ágnes vagy Holcz Rebeka és Miklós Melinda. Három évvel ezelőtt MOL Mester-M Díjjal, 2022-ben a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) életműdíjjal tüntette ki Harsányi Máriát. Tavaly májusban serdülő magyar bajnokságot nyert a KSC fiataljaival.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!