Futsal

2024.01.08. 11:35

Hatot gurítva fél lábbal már a négyes döntőben érezheti magát a Tolna-Mözs

A 2F-Bau Tolna-Mözs női futsalcsapata 6–1-re győzött a Dunaújváros vendégeként a Magyar Kupa negyeddöntőjében. A formalitásnak tűnő visszavágót februárban játsszák.

Berg Sándor

Sajabó Boglárka duplázott Dunaújvárosban

Fotó: Kiss Albert

A papírformának megfelelően győzelemmel kezdte az évet a Tolna-Mözs, amely már az első félidőben eldöntötte a kupanegyeddöntő „odavágóját”. Az első osztályú bajnokságban harmadik helyen álló gárda Folk Zsuzsanna találatával az 5. percben szerezte meg a vezetést az NB I-ben újonc dunaújvárosiak ellen, majd futószalagon jöttek az újabb találatok. Az első játékrészben hatig jutott Reveland Zoltán együttese, amely már ekkor kialakította a végeredményt.

„Jó első félidőt produkáltunk, a helyzeteink többségét berúgtunk, a szünet után viszont teljesen ellentétes játékrészt produkáltunk. Ugyanúgy megvoltak a lehetőségeink, de rossz döntéseket hoztunk, mindenki gólt akart rúgni, ami kapkodásba ment át. Mindezek ellenére magabiztos győzelmet arattunk, fél lábbal a négy között vagyunk, de persze van még egy visszavágó, amit komolyan kell venni” – értékelte a találkozót Reveland Zoltán, a tolna-mözsiek vezetőedzője hozzátette, ez a találkozó már inkább a szombati, DEAC elleni hazai bajnoki mérkőzésnek szólt (kezdés: 16 óra), arra gyakoroltak. 

A visszavágót február 10-én vagy 11-én rendezik Tolnán.

Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Dunaújváros–2F-Bau Tolna-Mözs 1–6 (1–6)
Dunaújváros, v.: Pintér R. (Gebei, Zámbó)
Dunaújváros: Szabó Zs. – Virág M., Váradi, Sárkány, Domján. Csere: Papp A., Molnár A., Szatmári, Hack
Tolna-Mözs: Deczki – Bajcsy, Vámosi, Nagy N., Folk. Csere: Fekete E, Wiesner, Ferencz F., Sajabó, Kiss G., Krár
Gólszerző: Sárkány (18.), illetve Folk (5., 9., 20.), Sajabó (8., 12.), Krár (7.)

A többi negyeddöntőben a TFSE 11–2-re ütötte ki az NB II-es Egert, míg a szintén másodosztályú Salgótarján előnyből várhatja az Újpest elleni februári visszavágót (3–2). A DVTK–DEAC keleti derbit csütörtökön rendezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!