Kosárlabda

2024.01.11. 14:17

Studer Ágnest hívta a KSC, de ő továbbra is ki akart szakadni a komfortzónájából

Továbbra is ki akart szakadni a komfortzónájából, ezért nem mondott végül igent a Tarr KSC Szekszárd hívószavára Studer Ágnes. Erről, illetve a nemzetközi elismeréséről is mesélt a felsőnánai irányító a Magyar Nemzetnek.

Studer Ágnes légiósként akarta folytatni

Forrás: Flammes Carolo Basket

Studer Ágnes a hétvégén lejátszotta első mérkőzését új csapatában, ami egyéni szempontból jól sikerült (tizennyolc percet alatt négy pont, három-három lepattanó és gólpassz volt a mérlege), ugyanakkor a Flammes Carolo Basket Ardennes-nél vereséget szenvedett.

„Kikapni rossz, de rendkívül jó volt végre ismét játszani. Élveztem a mérkőzést, mert nagyon összetartó a csapatom, a hangulat kimondottan családias. Nem én vagyok az egyetlen új játékos, még ismerkedünk, ketten éppen sérülésből tértek vissza, és mindezért hullámzott a teljesítményünk. Ezzel együtt jól éreztem magamat, és lesz ez jobb is” – fogalmazott a Magyar Nemzetnek Studer Ágnes, aki a saját bőrén tapasztalhatta meg a francia bajnokság keménységét.

Hívta a Szekszárd, de nem akart hazatérni

A lapnak elmondta, a Mersintől való távozását nem élte meg csalódásként, inkább büszkeséget érzett, mert volt bátorsága szerződést bontani azzal a csapattal, amelyik nem becsülte meg. Elárulta, mentálisan megviselte a mellőzés, és visszaesett a motivációja, de Franciaországban ez gyorsan helyrejött. A törököktől való távozása után megkereste őt nevelőegyesülete, a Tarr KSC Szekszárd, és elgondolkozott a visszatérésen.

„Ott mindent és mindenkit ismerek, újra közel lehetnék a családomhoz, de egyrészt szerettem volna továbbra is kiszakadni a komfortzónámból, másrészt pedig számomra a légiós élet nem teher, nem mondhatom, hogy komolyabban gyötörne a honvágy. Ráadásul könnyen alkalmazkodom, nincs gondom a beilleszkedéssel, ezért maradtam a külföldi lehetőség mellett” – indokolta meg döntését.

Nem értette a gratulációkat

Az új évben egy elismerést már bezsebelhetett Studer Ágnes, akit az Eurobasket szakportál az év európai irányítójának választott meg, és a 25 éves válogatott kosárlabdázó bekerült a kontinens álomötösébe is.

„Amikor a telefonomra egymás után érkeztek a gratulációk, nem értettem, mi történik. Amikor valakinél rákérdeztem, hogy miért kapom, akkor tudtam meg. Egész biztosan a tavaszi idényemnek, az Euroligában a nevem mellett szereplő statisztikámnak köszönhetem ezt az elismerést, és persze nagyon örülök neki. Ez is egy jelzés, hogy jó úton járok, és ha a szezon első fele nem is úgy sikerült, ahogyan azt elképzeltem, érdemes tovább dolgozni és fejlődni, mert meglesz az eredménye” – vonta le a következményeket az elismerőséről Studer Ágnes, aki 9,4 pontos, 2,5 lepattanós és 6,5 gólpasszos átlaggal zárta második Euroliga-idényét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!