Teremfoci

2024.01.22. 18:45

Takács Norbert: „Az első pillanattól kezdve odatették magukat a srácok” – videóval, képekkel

A legtöbb gólt szerezték és a legkevesebbet kapták a kakasdiak a jubileumi Váz-Bau Kupán, amelyet első ízben nyertek meg. A döntőben kétgólos hátrányból fordítottak az eddigi ötszörös első Bonyháddal szemben.

Rónai Gábor

Fotó: Denes Martonfai

Boldogan ugrottak egymás nyakába a kakasdi futballisták a huszadik Váz-Bau Kupa döntőjének lefújása után. Érthető volt az örömük, történetük során először nyerték meg a rangos téli kupát, amelyen ráadásul úgy végeztek az első helyen, hogy ők lőtték a legtöbb gólt, és ők kapták a legkevesebbet. 
Magyarul, vitathatatlan volt a sikerük, még akkor is, ha a döntő a bonyhádiak kezében volt, már 2–0-ra is vezetett a rekordgyőztes, de a zöldeké lett az utolsó szó. Pontosabban a fináléban duplázó Márk Krisztiáné, aki sarokkal juttatta a kapuba a mindent eldöntő találatot. 

„Nagyon örülünk a győzelemnek. Egységesek voltunk, egész nap jól futballoztunk, azt gondolom, hogy megérdemelten végeztük az első helyen. Boldog vagyok, hogy nekem is ilyen jól kijött a lépés, hogy az én két gólom is kellett a győzelemhez, s annak is nagyon örülök, hogy én kaptam meg a torna legjobb játékosának járó elismerést” – fogalmazott Márk Krisztián. 

Hozzátette, ez az első sikerük a Váz-Bau Kupán, ezért alaposan meg is ünnepelték, de most már a tavaszi nagypályás bajnokságra koncentrálnak, ahol szeretnének szintén jól szerepelni. 

„A srácok a torna első pillanatától kezdve odatették magukat, s a csoportmeccseken nyújtott jó teljesítményt az elődöntőre is a fináléra is át tudták menteni. Pikánsan alakult a döntő, különösen édes a siker úgy hogy az utolsó pillanatban tudtuk eldönteni a meccset. Le a kalappal a fiúk előtt, remélem, hogy ez a győzelem inspirációt ad nekik a nagypályás bajnokságra” – mondta Takács Norbert, a kakasdiak edzője, aki elárulta azt is, hogy külön nem készültek a tornára, s a csapatösszeállításnál arra törekedett, hogy olyan futballistákat válogasson össze, akik egész télen teremtornákon játszottak. 

Úgy tűnik, jól sakkozott a szakvezető, hiszen a kakasdiak először nyertek, amivel beírták magukat a Váz-Bau Kupa történelemkönyvébe. 

A tizenegyedik győztes lett a Kakasd 
Úgy kezdte a jubileumi Váz-Bau Kupát a Kakasd SE, ahogy befejezte. Takács Norbert alakulata kétgólos a nyitó találkozón a Tolna ellen ugyanúgy kétgólos hátrányban volt, ahogy a bonyhádiak elleni fináléban, de előbb 4–2-re, aztán 3–2-re fordítani tudott. A kakasdi a tizenegyedik csapat lett, amelyik meg tudta nyerni a rangos téli kupát, s ezzel felzárkózott a szintén egyszer nyertes Tevel Medosz SE, Szedresi SE, Tamási 2009 FC, Paksi SE, Decs KSE és Dombóvár FC alkotta hatos mellé. A rekordot továbbra is a Bonyhád VLC tartja, amely öt alkalommal végzett az élen, a Szekszárdi UFC és a Bátaszék SE háromszor, a Majosi SE pedig kétszer tudott nyerni a kupán. 
A Váz-Bau Kupa eddigi győztesei. Bonyhád VLC: 2003, 2005, 2008, 2012, 2013. Szekszárdi UFC: 2009, 2011, 2015. Bátaszék SE: 2017, 2018, 2023. Majosi SE: 2014, 2016. Dombóvár FC: 2007. Decs KSE: 2010. Paksi SE: 2004. Tamási 2009 FC: 2006. Szedresi SE: 2019. Tevel Medosz SE: 2020. Kakasd SE: 2023. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!