Labdarúgás

2024.02.03. 12:54

A dobogóra vágyó Puskás Akadémiát fogadja a listavezető Paks

A Paksi FC listavezetőként fogadja vasárnap az OTP Bank Liga tavaszi nyitófordulójának zárásaként a Puskás Akadémiát. Bár elcsépelt és egy kicsit sántít a megfogalmazás, de valódi „hatpontos” mérkőzés lesz a két csapat találkozója.

Berg Sándor

Bognár György a felcsútiakat is a dobogóra esélyesek közé sorolja

Fotó: Makovics Kornél

Ötven nappal az őszi szezon zárásaként Székesfehérváron elszenvedett 3–0-s vereség után vasárnap a másik Fejér vármegyei alakulatot, a Puskás Akadémiát fogadja a tavasz nyitányán a Paksi FC. Az atomvárosiak decemberi vereségük ellenére az első helyen mehettek rövid téli pihenőre, de azzal, hogy nem szereztek pontot a megtáltosodó Fehérvár ellen, összerántották az élmezőnyt.

Ahogy Bognár György lapunknak adott interjújában fogalmazott, 

ha sikerül otthon tartaniuk a pontokat, tovább nyílik az olló köztük és a jelenleg hat pont hátránnyal negyedik felcsútiak között, ellenkező esetben megfelezik a különbséget.

Hornyák Zsolt együttese nem tétlenkedett az átigazolási időszak eddigi részében, megszerezték Debrecenből a jobbhátvéd Bévárdi Zsombort, valamint a klub nélküli finn támadó középpályás Urho Nissilä-t és honfitársát, a csatárposzton bevethető Mikael Soisalót a lett Rigától. Nem meglepetés, hogy a bajnokság toronymagas esélyesének tartott Ferencváros és a DVSC mellett a Puskás Akadémiát mondta dobogóra esélyes csapatnak a paksiak vezetőedzője.

A felcsútiak meglepő módon csak három előkészületi mérkőzést játszottak, a spanyolországi edzőtábor alatt az MLS-ben szereplő kanadai Vancouver Whitecaps FC-t 2–0-ra legyőzték, előtte a dán első osztályú Aarhus GF-fel hatgólos döntetlent játszottak, főpróbaként viszont 2–0-ra kikaptak a cseh élvonalbeli Sparta Prahától.

A hírek szerint a Puskás Akadémiánál mindenki hadra fogható lesz vasárnap, a Paks viszont a vállműtéten átesett Silye Erikre legalább áprilisig nem számíthatnak, de Szabó János is kisebb sérüléssel küzd.

Az eddigi huszonhat egymás elleni NB I-es mérkőzés közül a PFC tizenkettőt nyert meg és háromszor szerzett egy pontot, szeptemberben Haraszti Zsolt büntetőjével és Könyves Norbert góljával nyert a Pancho Arénában.

OTP Bank Liga, 18. forduló
Paksi FC–Puskás Akadémia
Fehérvári úti stadion, vasárnap, 17.30 óra. Tv: M4 Sport

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!