Labdarúgás

2024.02.26. 16:40

A Paks, a Szekszárd és a Dunaföldvár is győztes főpróbát tartott – galériával

A Paksi FC második csapata visszavágott a Bonyhád-Majosnak, így győzelemmel hangolt a hétvégi bajnoki folytatásra. Így tett a Szekszárdi UFC és az FC Dunaföldvár is.

Teol.hu

Egy héten belül kétszer is megmérkőzött egymással a Paksi FC második csapata és a Bonyhád-Majos. Az első találkozójukat a völgységiek nyerték (2–1), ezúttal viszont az atomvárosiak bizonyultak jobbnak. A majosiak annak viszont örülhettek, hogy július után ismét pályára léphetett Kugli Ákos.

A paksi fiatalok visszavágtak a Bonyhád-Majosnak
Fotó: Molnár Gyula

„Agresszíven, magasan, fenn letámadtunk és sok labdát szereztünk. A játék minősége és felépítése rendben volt, nagyon kevés lehetőséget adtunk a Majosnak. Vendégeink csak egy-egy eladott labda után tudtak építkezni. Maximálisan elégedett voltam, a hozzáállás, az intenzitás, a minőség rendben volt, ezért nagy dicséret jár a srácoknak” – értékelt a paksiak trénere, Kindl István.

„Nagyon enerváltan futballoztunk, a Paks megérdemelte a győzelmet. Próbáltam rotálni, fontos volt, hogy senki ne sérüljön meg a mérkőzésen. Biztos vagyok benne, hogy hétvégéig minden szempontból javulni fogunk, ez csak egy rosszabbul sikerült főpróba volt” – így Csillag László, a majosiak vezetőedzője.

Sorozatban negyedik előkészületi mérkőzését nyerte meg a Szekszárdi UFC, amely a Bonyhád-Majos (2–0), a Paks II (2–0), Kecskemét II (1–0) után a szintén harmadik ligás Balatonfüred vendégeként hangolt győzelemmel a hétvégi bajnoki rajtra.

„A mérkőzést végig uralva tudtunk nyerni, a mutatott játék pedig nagyon előre mutató. Tetszetősen játszunk a támadó harmadban, jó döntéseket hozunk, sok helyzetet alakítunk ki. A védelem egyben van, egy-egy nagyobb hibától eltekintve magabiztosak vagyunk hátul is” – összegzett dr. Balogh István, a sárga-feketék asszisztensedzője.

Veretlenül hozta le a téli edzőmeccseit a Dunaföldvár, három döntetlen (Dunaújváros 2–2, III. Kerület 2–2, Bicske 1–1) mellett – az Iváncsa 4–0-s és a Dabas 3–0-s legyőzése után – a Kecskemét harmadosztályú gárdáját múlta felül idegenben két góllal.

„Azzal a kellő határozottsággal és kezdeményező felfogással kezdtük ezt a mérkőzést is, ahogy azt elvárjuk önmagunktól. Sok labdát tudtunk szerezni jó helyeken, amikből ígéretes támadásokat építettünk fel, valamint nagyon sok helyzetet alakítottunk ki ellenfelünk kapuja előtt. Amin még csiszolni kell kicsit, az a helyzetkihasználás” – fogalmazott Varga Balázs, a földváriak edzője.

Eredmények

Balatonfüredi FC (NB III)–Szekszárdi UFC 1–2
Balatonfüred.
Szekszárd: Pomozi (Wéber) – Kiszely (Kozma), Fekete M., Ágics, Béla D. – Gellér, Lékó (Péter D.), Budai D. – Csapó (Tokody), Járfás (Ulbert), Tóth D. (Kárpáti). Edző: Mészáros István
Gólszerző: Nagy R., illetve Fekete M., Lékó

Paksi FC II–Bonyhád-Majos 4–1 (2–1)
Paks, műfű.
Paks II: Borsos (Kovács F., 60.) – Babos, Lépő, Pupp (Máté Cs., 60.) – Győrfi (Szabó A., 60.), Horváth, Répási (Ádám D., a szünetben), Lapu – Pesti Z., Jász, Marosi. Edző: Kindl István
Bonyhád-Majos: Budzsáklia – Vető, Preininger, Enyedi, Széles – Simó, Kugler, Mácsik D. – Kovács, Sajnovics, Lőrinc. Csere: Mácsik M., Pál A., Kugli, Sóvári, Pál M., Tóth B., Vukk, Horváth M., Nagy N. Edző: Csillag László
Gólszerző: Pesti Z. (2), Marosi, Jász, illetve Sajnovics

Kecskeméti TE II (NB III)–FC Dunaföldvár 0–2 (0–0)
Kecskemét.
Dunaföldvár: Vukman – Görög (Polgár), Ladányi V. (Keresztes), Gál, Rabi – Tóth Á. (Horváth B.), Horváth A. (Dobos), Molnár (Dorogi), Berekali – Bartha (Tóth M.), Urbán (Keringer). Edző: Varga Balázs
Gólszerző: Tóth Á. (2)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!