Magyar Kupa

2024.02.29. 21:53

Könyves Norbert pozitív hős maradt, a Pakssal lett teljes a Magyar Kupa negyeddöntős mezőnye – galériával

A Paksi FC hosszabbítás után 2–1-re győzött az Újpest FC otthonában, ezzel bejutott a Mol Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé.

Berg Sándor

Mindkét oldalnak nélkülöznie kellett egy-egy meghatározó tagját, a paksiak nem számíthattak a sérült Szappanos Péterre, míg Mészöly Géza, az Újpest vezetőedzője megkezdte egy plusz két hónapos eltiltását, amit a Diósgyőr elleni győztes bajnoki után elhangzott „rasszista tartalmú nyilatkozatáért” kapott a szövetségtől.

Az újpesti Banai Dávidnak volt dolga a Paks ellen
Fotó: Török Attila

Az első kaput eltalált lövésnél a fiatal Simon Barnabásnak kellett védenie Peter Ambrose lövését, ezt leszámítva a Paks veszélyeztetett többet és Skribek Alen találatával az első félidő derekán előnybe is került. Nagy kedvvel játszott a második kupagólját szerző támadó, de az előkészítő Hahn János is sokszor mutatta magát. Amennyire nem volt érdemtelen az atomvárosi vezetés, olyannyira váratlanul egyenlítettek ki rögtön a szünet után az újpestiek Ognjen Radosevics révén.

Tovább szaporodtak Bognár György homlokán a ráncok, amikor Vas Gábor orra találkozott Ambrose karjával, aminek következtében a fiatal védőt le kellett cserélni. A mérkőzést addig jól menedzselő Paks kapuja elé egyre többször értek oda a hazaiak, de Haraszti Zsolt és Mezei Szabolcs lövésénél Banai Dávidnak is résen kellett lennie. Csakúgy, mint a ráadás hatodik percében Mezei tizenegyesénél, hárításával életben tartotta az újpestiek továbbjutási reményét (a paksi középpályás büntetője néhány napja három pontot ért Kisvárdán).

A hosszabbítás első percei – a találkozó során először – a lilák fölényét hozta, de fokozatosan vette vissza az irányítást a Paks, amelyet Böde Dániel félkörből indított labdája után Könyves Norbert juttatta ismét előnyhöz. A támadó végül akár negatív hős is lehetett volna, mert gólja után négy perccel rossz szerelési kísérlet miatt kiállíttatta magát. Az Újpest ugyanakkor nem tudta kihasználni az emberelőnyt, így az atomvárosiak Bognár György irányításával sorozatban harmadszor jutott a legjobb nyolc csapat közé a Magyar Kupában.

A negyeddöntőben a másodosztályban feljutásért harcoló Vasassal találkozik az atomvárosi gárda.

Mol Magyar Kupa, nyolcaddöntő
Újpest FC–Paksi FC 1–2 (0–1, 1–1) – hosszabbítás után
Szusza Ferenc Stadion, V.: Bognár T. (Kóbor, Bornemissza)
Újpest: Banai – Pauljevics, Keita, Jevtoszki, Geiger (Kovács D., 73.) – Doka (Kiss T., 64.), Mack (Tajti, 64.), Radosevics – Ljujic (Mörschel, a szünetben) – Ambrose (Csoboth, 95.), Sasere (Kobouri, a szünetben). Asszisztensedző: Víg Péter
Paks: Simon B. – Vas (Szabó J., 53.), Kinyik, Lenzsér – Kovács K., Papp K. (Windecker, 53.), Haraszti (Böde, 78.), Balogh B., Kocsis B. (Osváth, 109.) – Skribek (Mezei, 53.), Hahn (Könyves, 96.). Vezetőedző: Bognár György
Gólszerző: Radosevics (47.), illetve Skribek (21.), Könyves (110.)
Kiállítva: Könyves (114.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!