Teol.hu videó

2024.02.21. 15:00

Tovább bővült a szekszárdi turisztikai központ Palánkon – videóval

Újabb mérföldkőhöz érkezett el Szekszárd-Palánkon a turisztikai és szabadidőközpont, ahol a napokban új öltözőblokkot, túravezetői irodát és kiszolgálórészt adtak át.

Berg Sándor

Jelenleg százharminc fős hajóparkkal rendelkeznek Inger Nikolettáék

Fotó: Mártonfai Dénes

Új épületrésszel bővült a Szekszárdi Kajak-Kenu SE telephelyén álló, 2022 márciusában átadott turisztikai és szabadidőközpont, ami ezzel újabb mérföldkőhöz érkezett csakúgy, mint a sportegyesület. A beruházás a Magyar Kajak-Kenu Szövetség támogatásával valósulhatott meg, amely a Paks II. építéséhez kapcsolódó vízi és kerékpáros térségfejlesztési koncepció egyik eleme. Az új öltözőblokkot, túravezetői irodát és kiszolgálórészt Schmidt Gábor, az MKKSZ elnöke, sportért felelős helyettes államtitkár, valamint Jámbor Attila, az egyesület igazgatója adta át.

„Az új épületrésszel még szélesebb körben tudunk a helyi lakosok, sportolni és mozogni vágyók rendelkezésére állni – fogalmazott Inger Nikoletta, a szekszárdi klub vezetője. – Jelenleg százharminc fős hajóparkkal rendelkezünk, ami nemcsak versenysport-eszközöket, hanem jelentős túraeszközöket is jelent. Ez kiterjed a SUP-októl a kajakokon át a túrakenukig minden típusra, az egyes és páros mellett a négyes hajókra is. Amatőrök, csoportok, családok és egyéni sportolók is tetszés szerint igénybe vehetik.”

A két ütemben elkészülő beruházás első fázisa az átadással elzárult, de ezzel egy időben a második rész is kezdetét vette. A későbbi foglalkoztatóterem alapjá is lerakták, a sportegyesület pedig azon dolgozik, hogy az épület is minél előbb megvalósulhasson.

A szekszárdi klub továbbra is magas létszámú versenysportolóval rendelkezik, amelynek most már szabadidős sportcsoportja is van. Február végéhez közeledve a nagyobb csoportok már megkezdték a vízre szállást, jelenleg a vízi és téli alapozás szinkronban megy, attól függően, hogy az időjárás mit enged. A kisebb csoportok termi erőfejlesztést, futó- és úszóedzéseket hajtják végre napi szinten. Az egyesület újabb kajak sulicsoporttal büszkélkedhet, amit jelenleg húsz sportoló alkot, de tovább bővítenék ezt 8-10 éves gyerekekkel.

A fizikai felmérők és edzőtáborok után az első megmérettetésre április 20-án a tolnai Mármarosi Kupán nyílik lehetőségük az egyesület sportolóinak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!