Cselgáncs

2024.03.30. 13:00

Az olimpiai ezüstérmes állította meg Gercsák Szabinát Antalyában

Két mérkőzés jutott az Atomerőmű SE 70 kilogrammos súlycsoportjában versenyző cselgáncsosának Antalyában, Gercsák Szabina így helyezetlenül zárta a Grand Slam tornát.

Berg Sándor

Gercsák Szabina helyzetlenül zárta az antalyai Grand Slamet

Forrás: IJF

A törökországi viadal mezőnyén érződik, egyre közeledik a párizsi olimpia. A világranglista alapján már biztosan, vagy szinte biztosan kijutó dzsúdósok nagy része nem utaztak el Antalyába, a még „billegők” és kvótára hajtók viszont ott voltak. A női 70 kilósak mezőnye ezért igencsak népes volt, így a 23. pozíciójával jó helyzetben álló Gercsák Szabinának már az első fordulóban tatamira kellett lépnie.

Az Atomerőmű SE cselgáncsosa két vazarival kezdett üzbég ellenfelével szemben, majd jamaicai riválisát két és fél perc alatt intézte el ipponnal. A legjobb tizenhatba kerülésért a Tokióban olimpiai ezüstérmes Michaela Polleres várt Gercsákra, és nagyot küzdött osztrákkal, de végül két-két intés mellett egy vazarival jobbnak bizonyult a paksinál ellenfele.

Az év ötödik Grand Slam viadalán két hónap szünet után Pupp Réka is megmérettette magát, a bokasérüléssel bajlódó olimpikon szintén a legjobb tizenhat között búcsúzott a későbbi bronzérmes ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!