Cselgáncs

2024.03.02. 17:30

Csak a győztes és a japán sztár tudta legyőzni Gercsák Szabinát Taskentben

Az Atomerőmű SE cselgáncsozója ötödik lett a női 70 kilogrammos súlycsoportban a taskenti Grand Slam-viadalon, Gercsák Szabina ezzel fontos olimpiai kvalifikációs pontokat szerzett.

Teol.hu

Gercsák Szabina (kékben) újabb értékes GS-helyen végzett

Forrás: IJF

Két hete Bakuban pályafutása első Grand Slam-érmét szerző Gercsák Szabina indiai, kazah, majd holland ellenfelet is a négyperces rendes játékidőben legyőzve jutott elődöntőbe, ahol a végül aranyérmet szerző német Miriam Butkereittel szemben maradt alul.

Az Atomerőmű SE versenyzője a súlycsoport egyik sztárja, a világ- és Ázsia-bajnok Niizoe Szaki ellen lépett tatamira a bronzmérkőzésen. A kategória egyik legjobbjának számító japán kicsit több mint egy perc után a küzdőtér szélén eldobta Gercsákot, ezt az akciót pedig egy vazaarival értékelték a bírók. Ezt követően a magyar cselgáncsozó volt kezdeményezőbb, de Szaki földre vitte és leszorítással lezárta az összecsapást.

Az ötödik helyen záró 27 éves dzsúdós jövő hét végén a linzi Grand Prix-n szerezhet újabb olimpiai kvalifikációs pontokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!