Labdarúgás

2024.03.08. 08:15

Dombóváron szerezheti meg idénybeli első gólját a Nagymányok

Ismét négy bajnokival folytatódik hétvégén a vármegye élvonalbeli bajnoksága, ahol két csapat a százszázalékos mérlegének megőrzéséért, kettő pedig az első pontjaiért száll harcba.

Berg Sándor

A nagymányokiak – sérülésekre és betegségekre hivatkozva – lemondták a Bölcske elleni múlt heti bajnokijukat, amit későbbi időpontban sem játszanak le a felek, így a vétlen csapat 3–0-s eredménnyel megkapta a három pontot a szövetségtől. Nagy Lajos együttese szombaton azt a Bátaszéket fogadja, amely hat győztes mérkőzés után – a kakasdiak ellen – elszenvedte első vereségét Őcsényben.

Első pontjára és góljára tör a Nagymányok (labdával Lajos Dávid)
Első pontjára és góljára tör a Nagymányok (labdával Lajos Dávid)
Fotó: Makovics Kornél

A fordulóban ez lesz az egyetlen olyan mérkőzés, amelynek 

mindkét főszereplője a kvalifikációs bajnokságot megelőző szezonban is a megyei első osztályban szerepelt.

A mányokiak nemcsak első pontjukra, pontjaikra, de egyben első góljukra is hajtanak annak a Dombóvárnak az otthonában, amely egy hete fontos rangadót veszített el Bonyhádon. A völgységiek így már huszonkilenc bajnoki óta nem találtak legyőzőre vendéglátóként, de idegenbeli mérkőzést is figyelembe véve már tizenhét bajnoki óta veretlenek (15 győzelem, 2 döntetlen). Vasárnap a sereghajtó Mórágyhoz látogatnak, ahol minden valószínűség szerint tovább nyújtják ezt a sorozatukat.

Az idei Váz-Bau Kupa-győztes Kakasd annak az ASE Paksnak az otthonában tarthatja a lépést a BVLC-vel, amely a dombóvári 8–1-es vereségből felállva le tudta győzni a mórágyiakat.

Tolna Vármegyei I. osztály, a 3. forduló menetrendje
Március 9., szombat: Dombóvár FC–Nagymányoki SE, Bölcskei SE–Bátaszék SE 14.30 óra. Március 10., vasárnap: Kakasd SE–ASE Paks, Mórágyi SE–Bonyhádi VLC 14.30 óra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!