Cselgáncs

2024.03.13. 10:30

Gemenc JK: kupaarany és bajnoki érmek a zsákban

Négy dobogós helyezéssel zárta a közelmúlt versenyeit a Gemenc JK, a szekszárdi cselgáncsegyesület országos bajnokságról, Magyar Kupáról és regionális versenyről is éremmel tért haza.

Berg Sándor

Képünk illusztráció

Mozgalmas időszakon vannak túl a Gemenc JK fiatal sportolói, akik az elmúlt hetekben öt versenyen tették le névjegyüket. A Mórahalmon rendezett diák A és B korcsoportos Magyar Kupán a fiatalabbak viadalában Zsinkó Attila (45 kg) hetedik lett, míg Szepesi Hunor „végigverte” a 35 kilogrammos súlycsoportot. Szintén a csongrád-csanádi városban tartották a serdülők országos rangsorversenyét, ahol Beke Csongor az 55 kilósak között hetedikként zárt.

A szekszárdi klub korosztályos válogatottja az ifjúsági országos bajnokságon tudott javítani, ahol az elődöntőig jutott, majd a vigaszágon végül bronzérmet szerzett. A szegedi megmérettetésen Pető Léna ugyancsak a dobogó legalsó fokára állhatott fel a 40 kilósak között, egy korcsoporttal lejjebb, a junioroknál, de 44 kilogrammos súlycsoportban ugyancsak bronzzal gazdagodott. Testvére, Levente (55 kg) hetedikként végzett Kecskeméten az ob-vel egybekötött Kiss Endre Emlékversenyen.

A magyarok mellett moldovai, román, szerb és montenegrói fiatalokkal rendezték Szegeden az Első Beton serdülő és diák regionális versenyt, a diák A korcsoportban Szepesi Hunor (35 kg), Horváth Dávid (38 kg) és Farkas Dániel (54 kg) ötödik, a serdülők között Rácz Patrik (73 kg) körmérkőzések után a negyedik helyen zárt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!