Atlétika

2024.03.18. 16:33

Idén is elismerte legjobbjait a Szekszárdi Sportközpont és a Sportélmény Alapítvány – képgalériával

A Sportélmény Alapítvány és a Szekszárdi Sportközpont atlétika szakosztálya idén is díjazta az elmúlt esztendő legeredményesebb sportolóit, és átadták a Vaszkó Judit Emlékdíjat.

Berg Sándor

A Sportélmény Alapítvány 2005 óta minden évben oklevéllel és jutalommal ismeri el a legjobban teljesítő szekszárdi utánpótláskorú atléták teljesítményét, mondta Scherer Tamás kuratóriumi elnök a Babits Mihály Kulturális Központban tartott eseményen.

Kiss Bendegúz kapta idén a Vaszkó Judit Emlékdíjat
Fotó: Kiss Albert

Az ősszel húsz éves alapítvány 2008 óta minden esztendőben annak az ugróatlétának ítéli oda a egykori kiváló atlétáról, Vaszkó Juditról elnevezett vándordíjat, aki a legkiemelkedőbb eredményt érte el az adott szezonban. A 2023-as évben ez a személy Kiss Bendegúz volt, aki a fedettpályás és a szabadtéri U16-os országos bajnokságon bronz-, az ügyességi csapatbajnokságon pedig aranyérmet szerzett. Sikerei azért is figyelmre méltó, hogy ezeket elsőévesként érte el. A fiatal magasugró az idei szezont is jól kezdte, a februári fedettpályás magyar bajnokságban ugyancsak harmadik helyen zárt. A vándorserleget Gréczy Balázs, Vaszkó Judit korábbi tanítványa adta át.

A Sportélmény Alapítvány ezen felül idén három szakágban jutalmazta legjobbjait (a sprinterek között ezúttal nem akadt kiemelkedő teljesítmény az U16-os korosztályban): a középtávfutóknál Acsádi Bencét, dobószakágban Keller Leventét, ugrószakágban Radnóti Gergely Attilát díjazták. A Szekszárdi Sportközpont atlétái tizennyolc éremmel (négy arany, négy ezüst, tíz bronz) gazdagodtak az elmúlt évben, akik az U14-es korosztálytól a felnőttekig tizenhét bajnokságon indultak, fogalmazott Scherer Tamás szakosztályvezető. 

Asztalos Adrienn, Szekszárd város sportreferensének, Gyurkovics János, Szekszárd megyei jogú város alpolgármesterének, valamint Murvai Árpád, az Oktatási Sport és Ifjúsági Bizottság elnökének közreműködésével jutalmazták az egyesület legeredményesebb versenyzőit.

Egyéniben elismerést vehetett át a Szekszárdi Sportközpont „zászlóshajója”, Szemerei Levente, valamint Gyányi Zsombor Buda, Kiss Bendegúz, Mészáros Balázs, Gréczy Balázs és Kurcz Kata. Rajtuk kívül az U16-os és az U18-as fiú mezeifutó, a 4x1500 méter váltó, valamint az ügyességi csapatbajnokság magasugró, súlylökő és gerelyhajító fiú csapatát köszöntötték a jelenlévők.

Nemcsak a sportolókat, de a „háttérben” megbújó edzőket, testnevelőket, a Kölyökből Atléta Program csoportvezetőket is elismerték, így díjazták Klézli Zsuzsannát, Kozma Zsuzsannát, Major Alidát, Mucska Melindát, Péterbencze Csillát, Somogyvári Klárát, Lakatos Istvánt, valamint Szőke Gergőt.

A feltörekvő, legszorgalmasabb fiatal atléta palánták nem mindennapi jutalmat vehettek át: egy darabját vihették haza a Nemzeti Atlétikai Központ  rekortán pályájának kulcstartó formájában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!