Labdarúgás

2024.03.20. 19:13

Így kell debütálni: Simon Tibor 10 góllal indított a zombai csapatban

Parádés játékkal debütált a vármegyei harmadik osztályú KSE Zomba színeiben Simon Tibor. A támadó 10 góllal jelezte, érdemes volt leigazolni.

Rónai Gábor

Kiütéses győzelemmel kezdte a tavaszi szezont a KSE Zomba. A vármegyei harmadoszály Nyugati csoportjában szereplő zombaiak 24–0-ra nyertek a nyitányon a Dalmand SC ellen. Hosnyánszki Tamás csapata az első és a második félidőben is 12 gólig jutott, s ezzel az utóbbi évek második legnagyobb arányú sikerét jegyezte. 

A rekordot a Bonyhád Völgység LC tartja, amely 2017-ben, a megye egyben 26–0-ra győzte le az Őcsény SK-t. Akkor Pap Roland parádézott, meg sem állt 14 gólig. Most Simon Tibor nyitotta ki a gólcsapot. A legutóbbi tavaszi idény közönségdíjasa (az elismerést még a vármegye egyes Tevel színeiben érdemelte ki) 10 gólt szerzett, négyet az első, hatot a második félidőben. 

„Az elsőt fejjel, ami nem az erősségem, a többinél csak érkezni kellett, amiért ezer köszönet a srácoknak – mondta hírportálunk érdeklődésére Simon Tibor. – Hogy melyik volt a legszebb? Nekem mindegyik tetszett, de a meccs gólját a barátom, Kerekes Róbert szerezte, aki egy olyan támadást fejezett be remek góllal, amilyen a nagykönyvben meg van írva” – tette hozzá. 

Simon Tibor a szezont még a Tevel Medosz SE-ben kezdte, ahol egy ideig edzőként is dolgozott, Zombára az átigazolási időszak utolsó pillanatában került. Sokat nyomott a latba a döntésénél, hogy testvére, Simon József is igent mondott a zombaiak hívására. 

„Ezt a félévet szerettem volna kihagyni, mert az elmúlt időszak erősen elhalványította bennem a foci iránti elkötelezettségemet – folytatta Simon Tibor. – Az azonban, hogy a testvéremmel focihatok újfent együtt, mindent felülírt, s végül igent mondtam a vezetőség hívására. Egy szimpatikus csapathoz kerültem, amelyben sok olyan futballista szerepel, akikkel korábban, máshol már játszottam együtt. A körülmények is kiválóak, visszaidézik bennem azokat az időket, amikor, s amiért beleszerettem ebbe a sportágba. A nyitány ennél jobban nem is sikerülhetett volna, remélem, a szezon végén érem kerül a nyakunkba” – tette hozzá. 

Simon Tibor és a zombaiak a hétvégi fordulóban Tolnanémediben lépnek pályára, a csatár reméli, hogy újabb három ponttal gazdagodnak. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!