Labdarúgás

2024.03.24. 16:20

Pont nélkül zárta a dobogósok csatáját a Dunaföldvár

Pont nélkül távozott Szentlőrincről az FC Dunaföldvár, miután 3–1-es vereséget szenvedett az NB III-as focibajnokság hétvégi fordulójában.

Bartha László távoli lövése csak szépségtapasz volt Szentlőrincen

Fotó: Molnár Gyula

Tóth Máté távoli lövésével kezdődött a dobogósok csatája Szentlőrincen, de rémálomszerűen folytatódott a dunaföldváriak szempontjából a rangadó. A hetedik percben a második hullámban érkező Csörgő Raul révén szerzett vezetést a vendéglátó, majd tíz perccel később Molnár Sándor buktatta a tizenhatoson belül ellenfelét. A megítélt büntetőt a sértett Pataki Bence értékesítette, így az összkép alapján megérdemelten vezettek a baranyaiak.

A kétgólos különbség után kiegyenlítettebbé vált a játék, a Dunaföldvár többször átjutott ellenfele térfelére, sőt Bartha László a tizenhat vonalról megeresztett átlövésével szépített is az újonc. Egyre többet birtokolta a labdát Varga Balázs csapata, de fölénye meddőnek bizonyult, sőt a sok szabálytalanság miatt akadozott a folyamatos játék. Ez volt a jellemző a feszültté váló második félidőre is, a földváriak ritkán tudták áttörni az előző idényben még NB II-es szentlőrinciek védelmét, akik a ráadásban újabb góllal lezárták a találkozót.

NB III, Dél-Nyugati csoport, 21. forduló
Szentlőrinc SE–FC Dunaföldvár 3–1 (2–1)
Szentlőrinc, v.: Szalai L. (Máyer, Farkas G.)
Szentlőrinc: Szmola – Medgyesi, Csörgő, Sághy, Novák, Keresztes B., Helesh, Kiss-Szemán, Miklós P., Kesztyűs M., Pataki. Edző: Pichler Gábor
Dunaföldvár: Vukman – Molnár S., Ladányi V., Gál Sz., Berekali – Kövesdi, Horváth A., Tóth M. – Bartha, Tóth Á., Urbán P. Edző: Varga Balázs
Gólszerző: Csörgő (7.), Pataki (18., 11-esből), Kiss K. (91.), illetve Bartha (30.)
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!