Cselgáncs

2024.03.27. 16:32

Pupp Réka két hónap kihagyása után Antalyában tér vissza a tatamira

Hat magyarral, köztük az Atomerőmű SE-t erősítő Pupp Rékával és Gercsák Szabinával rendezik az olimpiai kvalifikációs cselgáncs Grand Slam tornát Antalyában.

Teol.hu

Pupp Réka két hónap után versenyen újra

Forrás: IJF

A törökországi viadallal ráfordulnak a dzsúdósok az olimpiai selejtezők második felére, Párizs, Baku, Taskent és Tbiliszi után Antalya ad otthon az idei ötödik Grand Slam tornának. A Földközi-tenger partján lévő városba öt kontinens kilencvenhárom országának több, mint hatszáz cselgáncsozója érkezik, köztük a mai napon (szerdán) útra kelő magyar különítmény. A válogatottat három férfi (Ungvári Attila 81, Sáfány Péter 90 és Vég Zsombor 100 kilogrammban) és három női sportoló, Gyertyás Róza (52 kg) mellett a két paksi, Pupp Réka és Gercsák Szabina alkotja. 

Pupp Réka két hónap után versenyen újra
Pupp Réka két hónap után versenyen újra
Forrás: IJF

Az 52 kilogrammos súlycsoportban versenyző Pupp Réka bokája a február elei edzőtábor első edzésén sérült meg, így két hónap kihagyás után térhet vissza a körforgásba. Portálunknak elmondta, nem múlt el teljesen a sérülés, de „alakul” és versenyzésre alkalmasnak érzi magát.

A kvóta szempontjából nincs nagy izgulni valóm, de persze csak a kvalifikáció júniusi zárásakor mondható ki biztosan, hogy ott leszek Párizsban – fogalmazott néhány hete az M4 Sportnak a világranglistán hatodik helyen álló paksi olimpikon. – Nagyon fontos lesz májusban a világbajnokság Abu-Dzabiban, az lesz utolsó kvalifikációs versenyünk. A legjobb tizenhétből jelenlegi hatodikként már csak matematikailag csúszhatok ki, de az is fontos, hogy az első nyolcban maradjak az olimpiai ranglistán, hogy kiemelt lehessek Párizsban” – tette hozzá Pupp Réka, aki idei egyetlen versenyén, a portugáliai Grand Prix-n ezüstérmet szerzett.

Az esztendőt kvótán kívüli helyről kezdte Gercsák Szabina, de bakui bronzérmével felküzdötte magát a 23. pozícióba, ami jelen állás szerint olimpiai indulást ér. Erre Taskentben egy ötödik hellyel tett rá még egy lapáttal, a március elei osztrák GP-n viszont helyezetlenül zárt. Az újabb jó szerepléssel megszilárdíthatja helyét a legjobbak között.

A hétvégi viadal sorsolását csütörtökön tartják, Pupp Réka pénteken, Gercsák Szabina szombaton lép tatamira. Az érmes mérkőzéseket magyar idő szerint 15 órától rendezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!