Kosárlabda

2024.03.06. 16:06

Nem költözik el Szekszárdról a Tarr KSC csapata

Szabó Noémi szakmai és sportigazgató szerint nincs napirenden a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban szereplő Tarr KSC Szekszárd elköltözése.

Teol.hu

Szabó Noémi az MTI-nek elmondta, sikerült megegyezni az önkormányzattal, így egyelőre biztosított a csapat jövője, amit portálunknak is megerősített. A közelmúltban ugyanis olyan hírek láttak napvilágot, hogy a városi források csökkenése miatt esetleg máshol folytatják a kék-fehérek.

Nincsen napirenden a Tarr KSC Szekszárd költözése
Nincsen napirenden a Tarr KSC Szekszárd költözése
Fotó: Koncz Márton

„Mindenkit megnyugtathatok, maradhatunk, le tudjuk itt játszani a bajnoki szezont. Küzdünk a jól megérdemelt önkormányzati támogatásért, ebben még nincs döntés, egyszer elutasította a közgyűlés, de bízunk benne, hogy másodjára sikerül keresztülvinni. Van egy jó névadó szponzorunk, és folytatódik a tao-s időszak, így szeretnénk az élvonalban folytatni a szereplésünket, és a helyezésünk függvényében jövőre is elindulni az Európa Kupában” – mondta el a Magyar Távirati Irodának a szakmai igazgató.

Négy közé kerülés a cél

Djokics Zseljko vezetőedző közölte, a viszontagságos szezon közepette váratlan, hogy két fordulóval az alapszakasz vége előtt együttese a harmadik helyen áll a tabellán.

„Szinte teljesen új kerettel kezdtük el a szezont, rengeteg sérülés sújtott bennünket, ezért folyamatosan improvizálnunk kellett. Ezek után kész csoda, hogy csak a DVTK és a Győr előz meg bennünket. Az utolsó két kör már olyan lesz, mint a Forma-1-ben, mindenki akkor koncentrál a legjobban, nekünk ráadásul a Sopron következik idegenben, majd a DVTK itthon. Az eredményektől függően a 3-5. helyen végezhetünk az alapszakaszban” – jelentette ki a nyolc éve érkezett szakember, akinek irányításával az Európa Kupa-bronz mellett a gárda 2018-ban kupagyőztes lett, az NB I-ben pedig négy ezüstérmet gyűjtött.

A vajdasági tréner kifejtette, a cél az a rájátszásban, hogy a csapat bekerüljön a legjobb négy közé, mert úgy lehetőség nyílik az egyesület és a város számára, hogy folytatódjon az építkezés, és ismét kiléphetnek a nemzetközi porondra.

A Tarr KSC játékosai és stábtagjai szerdán ellátogattak a Samsonite Magyarország szekszárdi üzemébe, ahol a klubot támogató cég hatvan egyedi külsejű bőröndöt ajándékozott a csapatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!