Női futsal

2024.03.19. 19:30

Válogatott: tolna-mözsi játékosokkal szereztünk ezüstérmet Szerbiában – galériával

Három győzelemmel és egy vereséggel a második helyen zárt nemzeti csapatunk a szerbiai Vrnjacka Banjában rendezett nemzetközi tornán. A magyar futsal válogatottban hat tolna-mözsi játékos szerepelt.

Berg Sándor

Remekül kezdődött a nemzetközi torna Frank Tamás együttese számára, amely még múlt héten a házigazda szerbeket múlta felül magabiztos játékkal 6–2-re, később Szlovákiát (3–1) és Csehországot is két vállra fektette (2–1). A hétfői zárónapon viszont 4–2-re alulmaradt a válogatott Franciaországgal szemben, így a gallok mögött, kilenc ponttal a második helyez zárt.

A válogatott egyharmadát tolna-mözsi  tette ki
A válogatott egyharmadát tolna-mözsi  tette ki
Fotó: Tolna-Mözsi FSE

A nemzeti csapatban négyen képviselték az élvonalban szereplő 2F-Bau Tolna-Mözs együttesét, a rutinosnak mondható Folk Zsuzsanna és Deczki Vanda mellett két fiatal, Wiesner Dalma és Kiss Gréta is meghívót kapott. Valamennyien kivették részüket a sikerekből (Deczkin kívül mindannyian ott voltak mindegyik meccskeretben, a kapus Szlovákia ellen maradt ki), Kiss a torna első magyar gólját szerezte, Folk pedig a győztes gólt készítette elő a csehek ellen.

Tolna vármegye összesen hat játékost delegált, hiszen a jelenleg a TFSE-t erősítő Fábián Rebeka és Varga Adél, mint csapatkapitány is ott volt a válogatottal Vrnjacka Banjában.

„Összességében hasznos tornán szerepeltünk. Az utolsó mérkőzésre elfáradtunk, fizikálisan nem bírtuk felvenni a harcot a franciákkal, ami miatt összeestünk. Megérdemelten nyert a francia csapat, de a lányok nagyon tisztességesen helytálltak az elmúlt hét során” – fogalmazott az MLSZ honlapján Frank Tamás szövetségi kapitány, aki 2014 augusztusa és 2016 áprilisa között a Tolna-Mözs vezetőedzője volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!