Teol.hu podcast

2024.04.09. 19:00

A Gemenc Judo Klub már országosan elismert sportolókat nevel

Szepesi József 1978-ban végzett sportedzőként a Testnevelési Főiskolán. Edzői tevékenységét érdemben Szekszárdon kezdte el 1979-ben, majd vállalkozása miatt 1985-ben felhagyott a dzsúdóval. Kisebbik fia hatására, aki komolyan kezdte venni a cselgáncsot, 1996-ban tért vissza. Szepesi Dávid 2000-ben berobbant az ifi válogatottba, EORV bronzérme mellé egy Európa-bajnoki 9. helyet szerzett.

Wehovszkyné Tóth Tímea

Szepesi József 2001-ben alapította meg a Gemenc Judo Klubot

Szepesi József 2001-ig a Rendőr Judo Klub edzője volt, ám ebben az évben a klub edzői különváltak, s ekkor alakította meg a Gemenc Judo Klubot. Szinte az összes versenyző József mellett volt, így kisebb nehézségek után 20-22 fővel zajlottak a versenyzők edzései. Toborzáskor közel 40-en jöttek le a terembe dzsúdózni. A klub első magyar bajnoka Hunyadi Bence lett 2005-ben diák C korosztályban, melyet közel 90 további országos bajnoki cím követett.

A Tolnai Népújság és a teol.hu versenyén 2022-ben Az év sportolója lett a klub (Beküldött fotó)

Amikor 2001-ben Szepesi József megalapította a Gemenc Judo Klubot szinte minden szabadidejét a sportnak szentelte és ez azóta sincs másképp. Mindig kellő figyelemmel és még nagyobb becsülettel végzi munkáját. Sok nehézségen keresztül épített fel egy országos viszonylatban kiemelkedő klubot, melynek gazdasági mutatói és eredményessége is önmagáért beszélnek. Becsületessége, szemlélete átragad a keze alatt pallérozódó gyermekekre, akik így megfelelő normákat vihetnek magukkal. Pedagógiai érzéke kiváló, minden gyermek rögtön megszereti, ragaszkodásuk szemmel látható.

A Gemenc Judo Klub a Tolnai Népújság és a Teol.hu 2022-es Az év embere, valamint Az év sportolója versenyén elnyerte Az év sportolója díjat férfi csapat kategóriában. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!