Labdarúgás

2024.04.03. 08:15

Angyalföldön juthat az „Antal Péter Kupa” elődöntőjébe a Paksi FC

A négy közé jutásért vív várhatóan nagy csatát szerdán a Vasas vendégeként a Mol Magyar Kupában a Paksi FC. Az angyalföldiek sorozatban másodszor, az atomvárosiak 2022 után elődöntőzhetnek ismét.

Berg Sándor

Radó András és Windecker József összecsapása a két csapat tavalyi kupameccsén

Fotó: Koncz Márton

Az NB I-es játékosállománnyal rendelkező fővárosiak várják jobb formában az összecsapást, hiszen legutóbb októberben szenvedtek vereséget Kozármislenyben, azóta kilenc győzelem és hat döntetlen a mérlegük. Ennél is jobban muzsikál a Vasas az egy hónapja kinevezett Gera Zoltánnal, a korábbi U21-es szövetségi edzővel a megszerezhető tizenkét pontból tízet gyűjtöttek be, így azonos pontszámmal állnak a harmadik helyen a már feljutó pozícióban lévő Győrrel.

Ezzel szemben a Paks a legutóbbi három bajnokiján nyeretlen maradt (egy döntetlen, két vereség), ilyen rossz sorozatra legutóbb az előző idény végén volt példa, akkor az utolsó négy fordulóban csupán két pontot szerzett Bognár György csapata, ami végül a dobogóba és a nemzetközi kupaindulásba került...

A két csapat az előző kiírás ugyanezen szakaszában találkozott egymással, akkor egy emlékezetes és véleményes mérkőzésen a Vasas 3–2-re győzött Pakson. Azt követően nevezte „Antal Péter Kupának” a sorozatot Bognár György, utalva a játékvezető ténykedésére. A következő körben aztán az angyalföldiek is búcsúztak (a Budafok 3–0-ra verte őket), így mindmáig a 2017-es finálé az utolsó, amelyben a négyszeres kupagyőztes (1955, 1973, 1981, 1986) szerepelt.

Mol Magyar Kupa, negyeddöntő
Vasas FC–Paksi FC
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, szerda, 17.15 óra. Vezeti: Vad II. István (Szert Balázs, Berényi Ákos). Tv: M4 Sport

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!