Magyar Kupa

2024.04.03. 20:00

Böde Dániel döntött a Vasas otthonában, a Paks jutott a legjobb négy közé! – galériával

Hosszabbítás után a Paksi FC 5–2-re nyert a Vasas otthonában, ezzel bejutott a Mol Magyar Kupa elődöntőjébe. Böde Dániel gólt szerzett és büntetőt harcolt ki korábbi ferencvárosi és válogatott csapattársénak, Gera Zoltánnak együttese ellen.

Berg Sándor

Egy hét alatt három mérkőzés szerepel az atomvárosiak naptárában, így a frissesség jegyében nyolc (!) helyen változtatott kezdő tizenegyén Bognár György az Újpest elleni 2–1-re elveszített vasárnapi bajnokihoz képest. Felforgatott csapattal próbálták tehát bevenni a paksiak Angyalföldet, ami a nyolcadik (BKV Előre), a tizenkilencedik (Bp. Honvéd) és a negyedik kerületi (Újpest) szereplésük után a negyedik fővárosi kupameccsük volt a kiírásban.

Tóth Barna szerezte meg először a vezetést a Paksnak
Fotó: Molnár Gyula

Az első tíz perc alapján úgy tűnt, jó iramú mérkőzést játszik az élvonal második és az NB II harmadik helyezettje, mert bár kapura egyik csapat sem volt veszélyes, ez inkább a védelmeket dicsérte. Távoli lövésekkel vállalkoztak a csapatok, Tóth Milán, Holender Filip az egyik, Skribek Alen és Haraszti Zsolt a másik oldalon, így meglepő volt, hogy a 45. percig várni kellett az első kaput eltalált lövésre.

Akkor viszont Haraszti egy igazítás után, huszonöt méterről próbálkozott, a labda a tizenegyes pont magasságában Tóth Barna testén irányt változtatva a bal alsó sarokban kötött ki. A januárban Kecskemétről igazolt csatár nyolcadik tétmérkőzésén szerezte meg első találatát a „nagyoknál”, az NB III-as csapatnak két hete már betalált zöld-fehér szerelésben a Kaposvár vendégeként.

Gera Zoltán lehetett elégedetlenebb az első félidővel, a szünetben eszközölt két cseréje közül Szánthó Regő tíz percet töltött a pályán, amikor szöktette Tóth Milánt, centerezéséből Holender előbb a kapusba, majd pár centiről a kapuba fejelte a játékszert. A találat jót tett a mérkőzés színvonalának, Tóth Barna fél fordulatos lövését Uram János öklözte ki, Kocsis Bence lövése pedig Tóth Milán fején változtatott irányít, de a labda ezúttal a keresztlécre pattant.

A hajrához érve ismét ők ketten voltak a főszereplők, ezúttal viszont a paksi játékos kezezését fújta be büntetőnek a húsz éves jubileumát ünneplő Vad II. István (külön pikantériát ad a meccsnek, hogy a tavalyi összecsapáson még nem volt VAR, és akkor egy jogtalanul megítélt tizenegyessel jutott tovább a Vasas), amit Tóth magabiztosan értékesített.

Hátrányban megrázta magát a Paks, és egy lecsorgó labdát a rendes játékidő utolsó percében Papp Kristóf csatárokat megszégyenítő higgadtsággal egyenlített. A hosszabbítás elején Böde Dániel is megmutatta, 37 évesen is kiváló formában van, előbb a védőn megpattanó labdát közelről vágta be a léc alá, majd büntetőt harcolt ki, amit védett Uram, de a kipattanót Hahn János már nem hibázta el. Az atomvárosiak negyedik fővárosi kupameccsüket is megnyerték, és 2022 után ismét bejutottak a legjobb négy közé.

Mol Magyar Kupa, negyeddöntő
Vasas FC–Paksi FC 2–5 (0–1, 2–2) – h.u.
Budapest Illovszky Rudolf Stadion, 1500 néző. V.: Vad II. (Szert, Berényi)
Vasas: Uram – Pávkovics, Otigba, Baráth (Zimonyi, 100.) – Ódor, Berecz, Vida M. (Urblík, a szünetben), Doktorics (Szánthó, a szünetben) – Holender (Radó, 80.), Tóth M. (Litauszki, 88.), Hinora (Hidi M, 75.). Vezetőedző: Gera Zoltán
Paks: Simon B. – Vas, Kinyik, Lenzsér – Skribek (Kovács K., 55.), Papp K., Szabó B. (Böde, 79.), Balogh B., Kocsis B. (Silye, a hosszabbítás előtt) – Haraszti (Windecker, 55.), Tóth B. (Hahn, 69.). Vezetőedző: Bognár György
Gólszerző: Holender (59.), Tóth M. (84., 11-esből), illetve Tóth B. (45.), Papp K. (90.), Böde (93.)
Sárga lap: Szánthó (63.), Hinora (65.), illetve Vas (24.), Skribek (46.), Kinyik (53.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!