Íjászat

2024.04.11. 15:15

Cseresznyésben kezdődik meg az íjászok számára az idei szezon

Pakson rendezik a hétvégén a magyar szövetség (MÍSZ) háromdimenziós Grand Prix-sorozatának idei első versenyét.

Teol.hu

A tavalyi szezon is a cseresznyési iskola melletti erdőben rajtolt

Fotó: Molnár Gyula

A Paksi Celőke Íjász Sportegyesület vendégszeretetét élvezve Cseresznyésben állnak újra a lőkarók mögé az íjászok. Mint azt Makai Róbert, a rendező egyesület elnöke elmondta, a versenyre százhetven íjász adta le nevezését, akik szombaton 10, vasárnap 9 órakor vágnak neki a megmérettetésnek. A Celőke első embere hozzátette, a mezőnyben ott lesz a paksiak közül id. Bóka László, ifj. Bóka László, Helfrich Zsolt és Helfrich Patrik is, akik mindannyian éremmel tértek haza a tavalyi Európa-bajnokságról. 

Ami az értékeléseket illeti, veterán (55 év feletti férfi/nő), felnőtt (21-54 év közötti férfi/nő), fiatal felnőtt (18-20 év közötti férfi/nő), junior (15-17 év közötti férfi/nő), kadet (13-14 év közötti férfi/nő) és mini (10-12 év közötti férfi/nő) korcsoportban hirdetnek győztest. A versenyzők Csigás (CU), Hunter 3D (HU), Csigás barebow (CB), Reflex (OL, olimpiai), Vadászreflex (TR-RB), Longbow (TR-LB), Barebow (BB), Számszeríj (CRB) és Primitivebow és horsebow (PB-HB) kategóriákban méretnek meg. 

A paksiak mellett a dunaföldvári, a tamási és a szekszárdi versenyzők képviselik a vármegyét a versenyen, amelyre az ország legtávolabbi szegletéből is érkeznek. A nevezők között gödöllői, sárvári, soproni és debreceni íjászok is vannak.  
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!