Virtuális sport

2024.04.09. 13:03

Vasárnap e-sportolók lepték el a szekszárdi sportcsarnokot

Harmadik alkalommal szervezte meg az Esport1 és a PlayIT Entertainment Magyarország legnagyobb videójátékos rendezvénysorozatát, az Országos Gaming Expo-t (OGEX). A hétvégén, április 7-én a vármegyeszékhelyen ingyenesen volt látogatható a rendezvény, ahol kiállításokkal és versenyekkel várták az érdeklődőket.

Farkas Eszter

Dr. Varga István, a PTE KPVK e-sport koordinátora is részt vett az OGEX-en vasárnap (Beküldött fotó)

Dr. Varga István, a PTE KPVK e-sport koordinátora (aki dr. Novák Pálnak, a PTE-PEAC szakosztályvezetőjének helyetteseként vett részt a programon) az online tér esélyegyenlőségi lehetőségeiről, valamint a kar e-sport csapat menedzseri képzéséről beszélt. 

– Az interneten nem látszik, hogy kinek, milyen a bőrszíne, van-e valamilyen betegsége esetleg fogyatékossága – hangsúlyozta dr. Varga István. – A monitorok mögül a játékosok bizonyíthatják valódi tehetségüket, ezért is tartjuk szívügyünknek az e-sport támogatását Szécsi Gábor professzorral, a PTE KPVK dékánjával.

A KPVK e-sport koordinátora kiemelte, hogy a szekszárdi karon is szeretnének további lehetőségeket biztosítani hallgatóik számára, így szeretnének többek közt ösztöndíj programot létrehozni, illetve a digitális szociálpedagógia részeként közös rendezvényeket szervezni a Szekszárdi Gamer Egyesülettel, akikkel legutóbb két hete szerveztek jótékonysági programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!