Labdarúgás

2024.05.23. 13:50

Galambos János négy góllal vezette tornagyőzelemre a válogatottat

A magyar U16-os fociválogatott veretlenül nyert felkészülési tornát Szarajevóban. A Paksi FC fiatal támadója, Galambos János oroszlánrészt vállalt a mieink sikeréből.

Teol.hu

Galambos János (álló sorban bal szélen) a csapatkapitányi karszalagot is megkapta

Forrás: MLSZ

A bosnyák fővárosba vezetett a Németh Antal dirigálta magyar korosztályos válogatott útja, ahol egy négyes UEFA-tornán vett részt a paksi Galambos Jánost is soraiban tudó nemzeti csapat. A mieink előbb Szlovéniával (2–2), majd Görögországgal (0–0) végeztek döntetlenre a rendes játékidőben, amik után mindkét büntetőpárbajt megnyerték, míg a házigazda válogatottját 4–1-re kiütötték, ezzel az első helyen zárták a viadalt.

Az atomvárosiak U17-es kiemelt bajnokságban szereplő csatára, Galambos János mesterhármast jegyzett a bosnyákok ellen, a görögök ellen pedig értékesítette a büntetőjét a párharc során, ezzel oroszlánrészt vállalva a magyar válogatott tornagyőzelméből.

„Örülök, hogy két mérkőzésen is kezdőként számítottak rám. A négy gólon túl, a harmadik találkozónkon a csapatkaptányi szalagot is megkaptam, ami szintén hatalmas megtiszteltetésként ért. Már a torna előtt éreztem magamban az erőt, és azt, hogy jó formában ért ez a behívó. Célom, hogy a következő, nyár végi összetartáson is ott legyek a válogatottban” – fogalmazott a paksifc.hu oldalon Galambos János, aki egy fordulóval az bajnokság vége előtt még megszerezheti a gólkirályi címet, hátránya ugyanis csak egy találat az éllovassal szemben.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!