Labdarúgás

2024.05.24. 12:45

Máté Csaba neve is szóba került az edzőt kereső Fradi vezérigazgatójánál

Orosz Pál, a Ferencváros Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója elárulta, milyen vezetőedzőt keres a bajnok kispadjára. Az M1-nek adott interjújában Máté Csaba is szóba került.

Teol.hu

A sorozatban hatodik bajnoki címét megszerző Ferencvárosnál gőzerővel keresik a váratlanul lelépő Dejan Sztankovics utódját, aki a Paksi FC ellen elveszített Magyar Kupa-döntő után távozott a zöld-fehérektől. Felmerült többek között a Rakówot bajnoki címig vezető lengyel Marek Papszun, Phillip Cocu, de a Real Madrid és a Liverpool korábbi BL-győztes trénere, Rafael Benítez neve is, de szóba került a korábbi másodedző, „beugróként” vezetőedzőként sikeres Máté Csaba neve is.

Máté Csaba esetleges visszatéréséről is beszélt Orosz Pál
Máté Csaba esetleges visszatéréséről is beszélt Orosz Pál
Fotó: Dömötör Csaba

Máté Csaba nem tér vissza a Ferencvároshoz

Orosz Pál az M1-nek adott interjút, amelyben elmondta, továbbra is külföldi, nemzetközi szinten ismert edzőben gondolkodnak. A vezérigazgató hozzátette, hogy ugyan sikeresnek ítélik meg a jelenleg is a klub állományában dolgozó Máté Csaba edzői korszakát, ettől függetlenül nem fogják az ősszel beugró edzőt újra kinevezni a Fradi élére, írja az Origo.

„Nincs arra reális esély, hogy Máté Csaba legyen a Ferencváros vezetőedzője. Nagyon tiszteljük őt, jelenleg is a kötelékünkben van, de nem lesz a Ferencváros jövőbeli edzője. Olyan edzőt szeretnénk választani, aki lehetőleg komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkezik” – tette hozzá Orosz Pál.

A klubvezető Sztankovics döntéséről elmondta, szerinte nem volt elegáns a szerb edző múlt heti távozása, különösen, hogy az Újpest elleni derbi előtt hagyta ott a csapatot. A klubigazgató kitért arra is, hogy a szezonra kitűzött céljaikat elérték, kivéve a Magyar Kupát, „ami egy fájdalmas pontja az idénynek”, de összességében nézve szép szezont futottak nemzetközi és magyar szinten is.

Máté Csaba ősszel az orosz Sztanyiszlav Csercseszov helyét vette át, az 54 éves szekszárdi születésű szakember tíz mérkőzésen irányította a Fradit, ezeken kilenc győzelem és egy vereség a mérlege. A Fradi ezen a tíz meccsen 39 gólt lőtt és 10 gólt kapott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!