Labdarúgás

2024.06.11. 06:45

A majosi sikeredzővel erősödött a Bonyhád VLC szakmai stábja

Az NB III-ba frissen feljutó Bonyhád VLC közösségi oldalán jelentette be, hogy a következő szezontól Kardos Ernő is a völgységi piros-fehérek szakmai stábját erősíti majd.

Teol.hu

Kardos Ernő személyében újabb nagy nevet sikerült szerződtetnie az NB III-ba feljutó Bonyhád VLC-nek. A 45 esztendős szakember, aki Sárai György vezetőedző munkáját segíti majd az új idényben, nemcsak a vármegyében, de országos szinten is letette a névjegyét. Játékosként 102 NB I-es és több, mint kétszáz NB II-es összecsapás fűződik a nevéhez, aktív pályafutása befejeztével irányította a megye egyes Dombóvárt, de legnagyobb sikereit a Majosi SE-vel érte el.

Kardos Ernővel erősödött tovább a Bonyhád VLC szakmai stábja
Kardos Ernővel (jobbra) erősödött tovább a Bonyhád VLC szakmai stábja
Forrás: Bonyhád VLC

A völgységi gárdát 2021 áprilisa és 2023 szeptembere között irányította, amellyel a megyei I. osztályt megnyerve egy év kihagyás után visszajutott a harmadosztályba és – az akkor húsz csapattal indult, de tizennyolccal befejeződött Közép csoportban – a 14. helyen végzett. A pécsi születésű szakember nyolcvannégy tétmérkőzésen irányította a Majost (ebből ötvenet az NB III-ban), ezalatt 38 győzelmet, 13 döntetlent és 33 vereséget könyvelt el. Lemondása után egy hónappal nevezték ki a PTE-PEAC vezetőedzőjének, a baranyai klubbal öt győzelem, négy döntetlen és tizenegy vereség volt a mérlege, amivel nem tudta benntartani a csapatot a harmadik vonalban.

Nem Kardos Ernő az első, akit közvetlenül vagy közvetve „csábítanak” el a bonyhádiak a Majostól. Gyánó Szabolcs idén áprilisban szakmai egyet nem értés miatt nyújtotta be lemondását a világoszöldeknél, a technikai vezető érkezését pár nappal ezt követően jelentette be a BVLC vezetése.

Ahogy arról portálunkon is beszámoltunk, a Bonyhád VLC a vármegyei I. osztályt megnyerve osztályozó nélkül jutott fel tizenkét év után az NB III-ba, ahol a két egyesület történelmében először rendeznek majd Völgységi El Clásicót.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!