futsal

2018.03.24. 10:54

Minden esetben több egy sima meccsnél a rangadó

Az alapszakasz-helyezés szempontjából tét nélküli mérkőzést játszik vasárnap az Agenta Girls Szekszárd FC és a Brandmission-Artifex Tolna-Mözs együttese (18.30). Egy megyei rangadó azonban mindig több egy sima meccsnél.

Berg Sándor, fotó: Makovics Kornél

Egy fordulóval a zárás előtt biztossá vált, hogy a Szekszárd a második helyen zárja az alapszakaszt a bajnoki címvédő Hajdúböszörmény mögött. A Tolna-Mözs szerdáig még szurkolhatott azért, hogy elcsíphesse a harmadik pozíciót, de az Astra az elhalasztott mérkőzésen 7–3-ra legyőzte a miskolciakat, ezzel eldőlt, hogy a negyedik helyen fejezik be az alapszakaszt.

Eddig tíz bajnokit játszott egymással a Szekszárd és a Tolna, de ez lesz az első olyan, amelynek nem lesz igazi tétje. Egy megyei rangadó azonban mégis csak rangadó, a vendégeket pedig fűti a visszavágás vágya. Varga Adélék legutóbb több mint egy éve, 2017 januárjában tudták legyőzni a megyeszékhely gárdáját (5–2), ráadásul idén mindkét bajnokin vereséget szenvedtek, Szekszárdon 3–2-re, Tolnán 2–1-re maradtak alul.

„Valóban tét nélküli már a mérkőzés, egyik csapat se tud előrébb lépni a tabellán. Ettől függetlenül egy megyei rangadónak mindig különleges az atmoszférája és egyik csapat sem szeretne kikapni” – mondta Varga Adél.

A vendégeknél Üveges Katalin a gyulaiak ellen letöltötte egymeccses eltiltását, Folk Zsuzsanna viszont a héten még betegséggel küszködött, de reményeik szerint ő is vállalni tudja a játékot.

Az örökmérleg minimális szekszárdi fölényt mutat, három döntetlen mellett Horváth Katalinék négyszer, a Tolna háromszor került ki győztesen a párharcból.

Répcelaki sikerével hárommeccses vereségsorozatot szakított meg Micskó Márk csapata, akik a rájátszást is győzelemmel a hátuk mögött kezdenék meg.

„Nagyszerű teljesítmény, hogy megszereztük a második helyet. Nincs igazán tétje a mérkőzésnek, ami persze nem igaz, mert egy Szekszárd–Tolna mindig, minden körülmények között rangadó. Vannak sérültjeink, ha nem jönnek helyre, nem fogjuk kockáztatni a játékukat” – mondta a szekszárdiak edzője.

A két együttesből tizenegy játékos kapott meghívót a válogatottba. Dombó János szövetségi kapitány Szekszárdról Buchmüller Petrára, Ganczer Hajnalkára, Hargas Annamáriára, Horváth Katalinra és Megyes Ágnesre, a Tolnáról Horváth Hannára, Ősz Csengére és Varga Adélra (tartalék lesz Üveges Katalin, Szalkai Kitti, Folk Zsuzsanna) számít a jövő heti összetartáson.

Már ezért is érdemes lesz kilátogatni a mérkőzésre...

Így folytatódik a bajnoki rájátszás

A női NB I versenykiírása szerint a felsőházi rájátszásba az első négy helyezett jutott be.

Az alapszakasz-első Hajdúböszörményi TE a negyedik Brandmission-Artifex Tolna-Mözssel, a második Agenta Girls Szekszárd FC a harmadik Astrával mérkőzik meg a döntőbe jutásért.

A párosítások két győzelemig tartanak, a párharcok első összecsapásait április 7-én (szombat) rendezik.

A pályaelőny az előrébb végzett csapatnál van.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!