Eladó házak

2024.01.13. 20:19

Kocsolán elszabadultak az ingatlanárak

Kocsolán elszabadultak az ingatlanárak, háromszázhatvanezer forintos négyzetméterárért is árulnak házat óriási telekterülettel, de közel kétszázezer négyzetméterért is találtunk eladó ingatlant az idei évben. Kocsolán 2022-ben átlagosan hatvannyolcezer forintos négyzetméterárért árulták a házakat, száz négyzetmétert alig hétmillió forintért.

Brunner Mónika

Fotó: ingatlan.com

Hihetetlen ingatlanáremelkedés történt Kocsolán, ahol úgy elszabadultak az ingatlanárak, hogy több mint ötszörös áron is árulják már a kocsolai családi házakat. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2022-es adatai szerint Kocsolán akkor átlagosan hatvannyolcezer forintos négyzetméter áron lehetett venni családi házat. Tehát egy száz négyzetméteres házhoz már alig hétmillió forintért hozzá lehetett jutni. 

Elképesztő drágulás 

Kocsoláról Tamási és Dombóvár is könnyen és gyorsan megközelíthető, a Dombóvári járásban található községben körülbelül ezerkétszázan élnek. Az idei évi, interneten fellelhető hirdetések már arról szólnak, hogy nagyon drága lett az ingatlan Kocsolán. Száz négyzetméteres, négyszobás családi házat háromszázhatvanezer forintos négyzetméteráron kínálnak, harminchatmillió forintért. Az ingatlanhoz több mint háromezer négyzetméteres telek tartozik. 

Egy másik kocsolai házat több mint százkilencvenháromezer forintos négyzetméteráron árulnak. Nyolcvan négyzetméteres, három szobás ingatlan és tizenötmillió-ötszázezer forintba kerül. 

Kocsolán tízmillió forintért is találtunk egy kilencvenhárom négyzetméteres házat. így ennek a négyzetméterára több mint százhétezer forint. 

Az olcsó használhatatlan

Kocsolán harmincezer forintos négyzetméteráron, kétmillió-százezer forintért is találtunk egy tető nélküli lakhatatlan, lepusztult, hetven négyzetméteres ingatlant. Az ötvenes évek előtt épített komfort nélküli házat úgy hirdetik, hogy fel lehet újítani. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!